Înregistrează-te și participă la conferința „Europe Talks Solidarity”, ce se va desfășura la Bratislava


Despre ce merge vorba?

Între 10 și 13 septembrie 2024, Bratislava, Republica Slovacă, va găzdui cea de-a doua ediție rezidențială a conferinței „Europe Talks Solidarity”. Această conferință va oferi un spațiu de dialog în jurul înțelegerii solidarității și a conexiunii sale cu participarea activă în viața democratică în Europa.

În ce va consta evenimentul?

Evenimentul va aduna experți care vor adânci înțelegerea potențialului solidarității în trecut, prezent și viitor, precum și valoarea sa pentru democrație. Conferința va oferi o prezentare generală despre solidaritate în domeniul tineretului și va prezenta diferite perspective ale acesteia prin furnizarea de experți externi pentru a stimula gândirea critică în jurul înțelegerii solidarității și oferind un spațiu pentru dialog deschis. O parte din program va fi dedicată împărtășirii experienței și expertizei participanților.

Subiectele abordate:

Tema solidarității este strâns legată de participarea în viața democratică, precum și de implicarea socială și civică prin activități de învățare formale sau non-formale. Prin urmare, focusul evenimentului va fi creșterea conștientizării și înțelegerii mai bune a valorilor comune ale UE, cum ar fi demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea și drepturile omului.

Obiectivele evenimentului:

  • Oferirea unei platforme pentru participarea la dezbateri privind diferite aspecte și înțelegerea solidarității în 2024.
  • Învățarea de la experți și colegi despre diferite aspecte ale solidarității.
  • Deschiderea unor noi dimensiuni în gândirea despre solidaritate și voluntariat.
  • Explorarea modului în care solidaritatea, voluntariatul și democrația pot fi conectate între ele.

Detalii despre eveniment și aplicare:

Conferința se va desfășura pe parcursul a trei zile, începând în seara zilei de 10 septembrie 2024 cu cina și încheindu-se pe 13 septembrie la micul dejun. Pentru a te înscrie accesează site-ul oficial. Te poți înscrie până la data de 16 Iunie 2024.

Cine vor fi participanții?

Conferința “Europe Talks Solidarity” va aduna aproximativ 70 de persoane din diverse domenii, interesate de tema solidarității. Criteriile de selecție a participanților includ interesul pentru dialogurile în jurul solidarității, conexiunea cu tema solidarității și reprezentarea cât mai diversă posibilă a diferitelor sectoare.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Devino AMBASADOR al reprezentanților elevilor în localitatea TA!
Next Înscrieri Deschise pentru Programul Youth4Regions
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 6 =