Sfaturi de la un reporter! Cum poți să înveți coreeana de unul singur?


Poate că ești pasionat de trupele K-pop sau de serialele coreene sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre cultura acestei țări, ca într-o zi să călătorești acolo. Vrei să înveți coreeană? În continuare Youth.md îți propune mai multe modalități prin care poți învăța coreeana de acasă și cel mai important absolut gratuit!

1.   Folosește resursele potrivite

Cu toate că există multe site-uri  și canale de YouTube care îți propun lecții de coreeană, cel mai util site ar fi HowToStudyKorean. Aici poți găsi lecții în format PDF gratuit, dar poți achiziționa și caiete de lucru; doar ca la un pret simbolic. Lecțiile de pe platforma sunt clasificate după nivelul de cunoaștere a limbii, de la începător la avansat.

2.  Fă-ți un program

Chiar dacă faci lecțiile în confortul casei și îți poți permite să mai scapi sau să amâni câte o lecție; cel mai bine ar fi să ai un program bine pus la punct. Având în vedere că limba coreeană necesită circa 1200 de ore pentru a  atinge un nivel intermediar; este nevoie de aproximativ 1-2 ore de practică pe zi.

3.  Începe de la alfabet

Dacă vrei să ai un parcurs nu atât de dificil, cel mai recomandat ar fi să începi de la alfabet – Hangul. Primele săptămâni axează-te pe pronunția literelor, formarea silabelor, regulile de scriere și citire. Nu te grăbi să treci deodată la texte de o pagină! Vei însuși ulterior mult mai ușor coreeana, dacă vei începe de la lucruri elementare, cum ar fi alfabetul.

4. Jurnal de coreeana

Un caiet este nelipsit de la procesul tău de învățare a limbii coreene. În acest caiet îți poți nota toate lecțiile; poți să le revizuiești și că să te responsabilizezi scrie tema de acasă pe care o ai de făcut până la lecția viitoare.

5. Viki

Viki este o aplicație pe care poți găsi filme și seriale coreene. Astfel de vei familiariza cu limbajul, utilizând subtitrari. Poți să îți scrii unele cuvinte pe care nu le înțelegi, ca mai apoi să le traduci. Cu siguranță te vor ajuta în procesul tău de învățare!

6. Află mai multe despre țară, cultură!

A învăța o limba nouă poate fi și distractiv! Într-o era a tehnologiei este mult mai ușor să găsești informații despre tradiții, superstiții și alte lucruri interesante despre țara respectivă; deci nu ezita și caută mai multe despre Coreea și minunățiile ei!

Cum ți s-au părut aceste sfaturi? Așteptăm răspunsul tău pe pagina noastră de Instagram și Facebook! Dacă vrei să fii la curent si cu alte oportunități pentru tineri, abonează-te la ăagina noastră de Telegram!

Reporter Youth.md: Besedovschi Cătălina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Redacția NewsMaker este în căutarea unui redactor de știri în limba română
Next Granturi în sectorul justiției: INVENTO lansează Maratonul Justiției
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *