Informaţie pentru tineri: Influența culorilor asupra stării tale de spirit!


Informaţie pentru tineri

Zilnic, suntem înconjurați de o multitudine de culori, care într-un mod sau altul ne influențează starea de spirit, fără să observăm conștient acest fapt. Odată cu venirea primăverii, intensitatea culorilor crește, sporind astfel și toate simțurile umane. Citeşte, în continuare, o informaţie pentru tineri despre cum îţi influenţează culorile viaţa!

Nu ai observat niciodată cum singur devii mult mai activ și entuziasmat primăvară, cu apariția tuturor culorilor și a vieții?

Acest fenomen se produce, cu siguranță, datorită influenței paletei cromatice asupra stării interioare a omului. În acest context, subconștientul uman nu doar că este foarte sensibil la orice licărire de culoare, dar și depozitează în sine amintiri și senzații de diferită intensitate în raport cu diferite culori. Și pentru că tot e primăvară, ce spui să cercetezi un pic culorile specifice acestui anotimp?

De exemplu, fiecare nuanță de verde poate avea un impact diferit. Verdele smarald inspiră lux, cel al apei (foarte deschis) și verdele-bleu sunt responsabili pentru senzația de destindere şi odihnă, cu efect relaxant și calmant. O cameră în care domină aceste culori este perfectă pentru un somn liniștit. Verdele citron dă energie şi face minuni într-un mediu unde trebuie stimulată creația. Verdele oliv însă, îndeamnă la ordine şi armonie, fiind o alegere bună pentru un spațiu de lucru unde totul trebuie aranjat.

Galbenul evocă energia solară, fiind asociat cu fericirea şi optimismul. Un mediu colorat în galben stimulează energia şi dorinţa de inovare. Însă, cu trecerea timpului, poate deveni opresiv, mai ales în cazul camerelor zugrăvite în culoare aprinsă. Acest lucru se întâmplă mult mai rar în privinţa galbenului pal, care dinamizează fără să obosească.

Sentimentele asociate culorii mov depind de nuanţă şi de dominanţa albastrului sau a roşului. Culoarea închisă este asociată cu luxul, înţelepciunea şi introspecţie. Movul lavandă este mai uşor în interpretare şi romantic, în timp ce movurile în care albastrul domină sunt mai reci, mai discrete, mai rezervate decât variantele care au mai mult roşu. În trecut, movul era o culoare greu de obţinut şi, prin urmare, se vindea mai scump. Din acest motiv, era rezervat elitelor avute, fiind numit “culoare regală”.

După părerea ta, ce alte culori îți mai influențează starea de spirit în această primăvară frumoasă? Împărtășește-ți opinia cu Youth.md ca să devenim și mai aproape de tine și interesele tale.

Reporter: Butnaru Sabina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous ASEM te invită la un workshop despre time management eficient
Next Sfaturi utile pentru tine: Cum putem fi mai economi?
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × two =