Cinci lucruri simple care te pot face să te simți fericit


Este ușor să presupunem că lucruri precum banii și un stil de viață luxos duc la fericire, dar cercetările arată că experiențele mai simple – cum ar fi practicarea recunoștinței sau petrecerea timpului cu prietenii – sunt cele care promovează o perspectivă însorită. Indiferent dacă trebuie să treceți de la gânduri negative sau doriți să continuați o serie de pozitivitate, iată cinci moduri de a te simți mai împlinit, în fiecare zi: 

1. Înconjoară-te cu oameni pozitivi

Fericirea este contagioasă. Un studiu de referință din 2008 a constatat că a trăi la o distanță de o milă de o persoană fericită crește propria fericire cu 25%. Dacă vă simțiți în jos, contactați un prieten care are, în general, o atitudine mai pozitivă. Creierul tău are neuroni oglindă care vor imita literalmente ceea ce exprimă o altă persoană; deci, atunci când aveți nevoie de o infuzie pozitivă, conectați-vă cu cei care o împărtășesc.

2. Investește în experiențe, nu în obiecte

Cercetările arată că oamenii raportează că se simt mai fericiți atunci când își cheltuiesc banii pe experiențe, mai degrabă decât pe obiecte. Așadar, în loc de noua pereche de blugi, ia în considerare încercarea unei noi destinații de vizitat sau invitarea unui prieten la film cu tine. 

3. Bea cafea

Cafeaua vă ajută să vă propulsați energia pe parcursul zilei și face minuni pentru nivelul dvs. de energie, dar prepararea unei cafele vă poate afecta și starea de spirit. Dacă doriți un plus de spirit, adăugați ciocolată la amestec – este una dintre cele mai bune modalități de a stimula aroma!

4. Fă sport pentru a-ți menține energia

Exercițiile sunt una dintre cele mai bune metode de a menține și spori energia. Chiar și zece minute pe zi în care mergi, te ajută să-ți limpezești mintea!

5. Ține evidența pentru ceea ce ești recunoscător

Recunoștința este o modalitate prin care oamenii pot aprecia ceea ce au, care îi face fericiți, mai degrabă decât să creadă întotdeauna că se vor simți mulțumiți atunci când toate nevoile fizice și materiale sunt satisfăcute. Păstrarea unui jurnal de recunoștință este una dintre cele mai uimitoare modalități de a rămâne fericit și de a radia fluxul de lucruri bune care vor veni. Scrierea tuturor lucrurilor pentru care simțiți dragoste și apreciere reală este cel mai bun exercițiu pentru încorporarea fericirii în viața de zi cu zi.

Iar în final,pentru o studiere mai profundă asupra fericirii, vă invităm să urmăriți acest podcast, care vă va ajuta enorm să înțelegeți din ce e compusă fericirea, cât de mult o influențează deciziile noastre și circumstanțele externe, dar și ce rol joacă factorul genetic.  

S03 Ep01 – Ce este fericirea și cum o putem maximiza cu ajutorul științei

Descoperă mai multe informații urmărind pagina noastră Youth.md!

Reporter: Buza Alexandrina
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Fundația Soros Moldova angajează asistent de proiect
Next Comitetul Internațional al Crucii Roșii din Geneva (CICR)
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 11 =