#ÎndemnLaLectură. „Flori pentru Algernon”, de Daniel Keyes


„Mă trata – chiar și atunci – ca pe o ființă omenească”

Oare cum ar fi dacă am putea să ne mărim inteligența în mod artificial? Oare societatea ar progresa mai rapid, sau se va dezmembra sub povara artificialului? 

„Flori pentru Algernon” este un roman psihologic ce spune povestea lui Charlie Gordon și a șoarecelui Algernon, a căror inteligență este mărită artificial. După o perioadă, ei devin vedete, mergând prin toată SUA ca rezultate ale celui mai ambițios experiment chirurgico-psihologic din toate timpurile. Dar pentru Charlie-omul problemele se țin lanț, atunci când își dă seama că inteligența sa îl ține departe de prieteni și familie. Oare va reuși el să iasă din labirintul vieții sale, ori va cădea, o greșeală printre multe altele? 

Consider că „Flori pentru Algernon” este un roman psihologic foarte bun. El ne prezintă o teorie atrăgătoare, dar și terifiantă. Vă recomand s-o citiți, că nu ve-ți regreta!

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine și a afla cât mai multe informații utile!

Reporter Youth.md: Zaporojan Teodor

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Săptămâna Internațională a Educației la America House Chișinău
Next Participă la Conferința Națională în Sănătatea Adolescenților, ediția a V-a
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 7 =