5 destinații de vizitat pentru iubitorii de literatură clasică


destinații de vizitat

Clasica e nemuritoare, indiferent din ce domeniu este. Deși în secolul tehnologiilor inovaționale cărțile de hârtie devin tot mai puțin populare, literatura clasică încă rămâne o enormă parte a culturii universale.

Printre frumusețile diverse ale Pământului, sunt anumite locuri care au avut un deosebit impact în crearea capodoperelor literare în decursul secolelor, iar pentru iubitorii de călătorii educaționale vă propunem 5 dintre ele care cu siguranță merită un loc în lista voastră pentru vacanță.

St. Petersburg, Rusia

Orașul simbolic al Rusiei a fost casa multor scriitori cunoscuți, printre care Mihail Lermontov, Lev Tolstoi și Vladimir Nabokov. Dar a servit și drept inspirație pentru multe capodopere literare, de exemplu locațiile specifice operei „Crimă și pedeapsă” de Fiodor Dostoievskii, pe care le puteți vizita.

clasică

Edinburg, Scoția

Capitala Scoției se poate lăuda cu o mare istorie literară, conținând una dintre cele mai mari concentrații de biblioteci din lume și fiind baștina multor scriitori, ca Robert Burns, Irvine Welsh și Muriel Spark.

Însă adevăratul motiv pentru care pasionații de lectură visează să viziteze acest loc este cafeneaua Elefant Cafe, locul unde J.K.Rowling a scris una dintre cele mai cunoscute opere literare din lume, “Harry Potter”.

clasică

Londra, Anglia

Londra cu siguranță e orașul ce a inspirat literatura timp de secole, însă unul dintre principalele locații pe care cunoscătorii de artă merită să le vadă este Globe Theatre, teatrul reconstruit al lui Shakespeare, de lângă râul Thames.

Aici o să aveți posibilitatea să vedeți și cunoașteți mai multe atât despre teatrul reconstruit, cât și despre cel original, iar tururile o să vă dea ocazia să trageți cu ochiul în viața și munca lui Shakespeare dintr-un cu totul alt punct de vedere. De asemenea, puteți folosi ocazia pentru a privi un show al interpretației operelor acestuia la cel mai înalt nivel.

clasică

New York City, SUA

Orașul ce niciodată nu doarme mereu a fost și mereu va rămâne una dintre principalele inspirații culturale. De-a lungul secolelor, capodopere au fost scrise în el, imortalizând istoria și dezvoltarea acestuia în diverse etape și forme, făcându-l imposibil de uitat. 

Unele dintre numele ce au adus faima orașului în literatură sunt Artur Miller, Tennessee Williams, Jack Kerouac și Allen Ginsberg, iar descrierea locațiilor din acesta pot fi cunoscute în operele clasice „Micul dejun la Tiffany” și ”Marele Gatsby”.

Bath, Anglia

Sunt multe motive pentru care merită să vizitezi micul, dar atrăgătorul oraș englez, însă principalul e că acesta a găzduit una dintre cele mai cunoscute scriitoare de literatură clasică din istorie, Jane Austen. El a servit drept locație pentru câteva dintre operele ei, ca “Persuasiune” și ”Mănăstirea Northanger”, iar în fiecare an, în luna septembrie, are loc Festivalul Jane Austen, ce arată viața secolului 19 în interpretarea scriitoarei.

Sper că v-am fost de ajutor în completarea listei destinațiilor de vis, iar acestea vă vor încuraja să revizuiți sau să faceți cunoștința cu uimitoarele opere menționate în acest articol. 

Iar pentru mai multe articole interesante și informaționale, puteți face cunoștință cu paginile Youth.md pe Facebook și Instagram.

Reporter Youth.md: Pascal Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Fă cunoștință cu 5 dintre cele mai populare job-uri ale viitorului
Next Master class pentru adolescenți despre scrierea creativă în era digitală
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =