Ia-ţi prietenii şi vino pe 11 august pe strada pietonală Eugen Doga la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Tineretului

FESTIVALUL TINERETULUI 2018, OPORTUNITĂȚI PENTRU TINERI, CNTM

Foto: realitatea.md

Consiliul Naţional al Tinerilor din Moldova organizează la 11 august Festivalul Tineretului pe strada pietonală Eugen Doga, cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului.

Scopul principal al Festivalului este facilitarea dialogului între tineri și autoritățile publice, tineri și organizații/instituții, tineri și tineri, crearea oportunităților pentru tineri din familii social vulnerabile.

Ediția din acest an este organizată cu scopul de a susține candidatura orașului Chișinău pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2021, oferit de către Consiliul Europei în parteneriat cu Forumul European de Tineret (YFJ).

Capitala europeană a tineretului este un titlu acordat unui oraș european pentru o perioadă de un an, în cursul căreia i se oferă posibilitatea de a prezenta, printr-un program amplu, viața sa din domeniul cultural pentru tineret, social, politic, economic și dezvoltare. Pentru un an, orașul devine centrul politicilor europene de tineret și a evenimentelor în acest domeniu.

Chișinăul se află pentru a doua oară consecutivă în finala pentru acest titlu, iar festivalul va avea rolul de conștientizare a tinerilor despre cum pot să se implice în dezvoltarea comunității locale.

Conceptul festivalului, aflat la a 4-a ediție, va fi Street Delivery și va avea ca rol transformarea Chișinăului într-un oraș mai viu, mai prietenos cu principala sa resursă – tinerii.

În cadrul evenimentului, va avea loc o sesiune de Q&A despre cum capitala Republicii Moldova poate deveni un smart-city și care sunt principalele provocări ale administrației locale în perioada următoare.

Pentru a fi la curent cu toate informațiile, fii cu ochii pe pagina de Facebook a evenimentului

Festivalul Tineretului este organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova care este forul de reprezentare al sectorului asociativ de tineret, fondat la 18 februarie 1999.

CNTM promovează interesele organizaţiilor membre, ale tinerilor asociați și ne-asociați, dezvoltă structurile asociative de tineret din Republica Moldova prin desfăşurarea programelor, activităţilor instructive, informative, de lobby, consultanţă şi expertiză. Organizaţiile-membre CNTM activează în cadrul următoarelor domenii: drepturile omului, participarea tinerilor la luarea deciziilor, dezvoltare comunitară, educaţie neformală, voluntariat, social, educaţie, educaţie pentru sănătate şi prevenirea excluderii sociale, antreprenoriat, istorie, protecţia patrimoniului, instruire juridică, cultură civică, informare, mass-media, sport, cultură, integrarea minorităţilor, etc.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB// Compania Black Sea Seeds angajează un specialist în reurse umane. Responsabilitățile și cerințele funcției
Next Job// Fundaţia pentru dezvoltare este în căutarea unui consultant
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − four =