CIDP Anima // CATalizator // Oră cu expertul „Legea voluntariatului”


A.O. „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT/Anticafeneaua din Bălți din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova din resursele alocate sectorului de tineret implementează proiectul „CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat”.

CATalizator este program național de susținere a inițiativelor de voluntariat a tinerilor din Republica Moldova, care catalizează implicarea tinerilor în viața comunitară și sporește activismul lor prin acțiuni de voluntariat.

Toamna 2021 a implicat tinerii din întreaga țară în activități de formare și informare, descoperirea valorilor voluntariatului. Septembrie s-a marcat prin desfășurarea a 5 sesiuni de formare în domeniul prevederilor ”Legii voluntariatului”. Evenimentul s-a desfășurat online și a implicat tineri din 20 localități partenere a proiectului CATalizator.

Evenimentul ora cu expertul „Legea voluntariatului” – avantajele carnetului de voluntar, a fost livrată pe platforma zoom pentru 109 tineri cu susținerea a 20 mentori din cadrul inițiativei CATalizator.

Activitatea a avut drept scop de a informa tinerii despre oportunitățile de voluntariat și a legii voluntariatului, care sunt beneficiile din activitate, și actele motivaționale – сarnetul de voluntar, certificatul nominal, scrisoarea de motivare, acorduri de voluntariat.  Orele date au venit să răspundă tinerilor la întrebarea ”de ce ar fi ok să fac voluntariat?” și ”care este avantajul meu că am făcut voluntariat la organizație care îmi atestă implicarea!”, și desigur ”care sunt drepturile și responsabilitățile mele ca voluntar în cadrul unui proiect sau organizații?”.  

„CATalizator este o inițiativă frumoasă și creativă de a promova valorile voluntariatului, iar evenimentul ”Ora cu expertul” a asigurat nu doar informarea tinerilor despre prevederile legale a domeniului dar și a motiva să se implice conștient în activități de voluntariat.” a menționat experta proiectului Jitaru Cristina.

CIDP Anima în cadrul inițiativei „CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat” a implicat în anul 2021 20 mentori locali, și a deschis 18 carnete de voluntariat pentru aceștea. Tinerii din echipele mentorilor vor lua certificate de implicare în activitățile de voluntariat, acestea fiind plus valoare la experiența și organizarea Cv-urilor proprii. CIDP Anima este instituție gazdă a activității de voluntariat din 2017, care promovează la nivel național practicarea voluntariatului conștient și informat.

Pentru a beneficia de o oră gratuită cu expertul la tematica „Legea voluntariatului” – lăsați un mesaj la adresa ngo.anima@gmail.com sau pe paginile fb/ web al organizației.

Pentru a accesa alte oportunități https://www.facebook.com/CIDPAnima sau http://anima.md/

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cea mai grandioasă conferință IT, Moldova Developer Conference revine
Next Premiile Oscar. De la prima ceremonie televizată până în 2021
AO CIDP ANIMA
About the author

AO CIDP ANIMA

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 19 =