Grădinile Suspendate ale Babilonului


Știm unde sunt cele 7 minuni ale lumii antice, cu excepția uneia, Grădinile Suspendate ale Babilonului, care rămân cel mai misterios tezaur al lumii vechi.

Babilonul era vestit pentru arhitectura maiestuoasă, grădinile suspendate şi piramidele în stil mesopotamian ce aveau un templu pe ultima platformă. Acesta a fost unul dintre cele mai impresionante oraşe din lumea antică, fiind numit recent „cetatea minunilor”.

Se spunea că regele babilonian Nabucodonosor al II-lea a construit luxoasele grădini suspendate în secolul al VI-lea î.Hr. ca un cadou soției sale, Amytis, careia îi era dor de casă pentru vegetația frumoasă și munții din mediul său natal.

Deși frumusețea le-a fost descrisă în numeroase opere literare, lipsa oricăror relicve i-a determinat pe sceptici să se întrebe dacă presupusa minune a deșertului a fost doar o legendă.

Cu toate acestea, un studiu recent afirmă că motivul pentru care nu au fost găsite urme ale Grădinilor suspendate în Babilonul se datorează faptului că nu au fost niciodată construite acolo, în primul rând, ci la 300 de mile la nord de Babilon, în Nineveh, capitala imperiului rival asirian.

Se crede că regele Sanherib, nu Nabucodonosor al II-lea, a construit minunea la începutul secolului al VII-lea î.Hr., cu un secol mai devreme decât credeau oamenii de știință, teorie ce duce legendele populare complet în altă direcție.

Motivul confuziei privind amplasarea grădinilor s-ar putea datora cuceririi asiriene a Babilonului în 689 î.Hr.

După preluare, Ninehev a fost numit „Noul Babilon”, iar Sanherib a redenumit porțile orașului după cele de la intrarea în Babilon.

Chiar dacă nu se cunosc multe despre această bijuterie a istoriei, cercetările continuă și apar noi teorii, care, poate, vor duce la rezolvarea misterului ce îi frământă pe specialiști timp de secole.

Surse: britannica.com, prezi.com, allthatsinteresting.com

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Autoare: Sofia Cozonac

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Noi, tinerii, CoNTăM
Next Companiile își schimbă cerințele de angajare, focusându-se pe experiență
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 15 =