5 pași prin intermediul cărora veți adopta un mod de viață ecologic


mod de viață ecologic

Citește mai departe pentru a face cunoștință cu cinci modalități de tip ecologic prin care puteți contribui la prelungirea durabilității acestei planete!

Încă din cele mai vechi timpuri una dintre cele mai masive probleme a societății noastre sunt considerate deșeurile.  Acestea sunt o sursă toxică, cât și periculoasă pentru natura ce ne înconjoară, având o influență negativă asupra sănătății celor din jur. Cu toate acestea în ultimii ani din ce în ce mai multe personae au început să tindă spre un mod de viață eco-friendly, ce ține de schimbarea, cât și salvarea mediului ambiant.

Adoptarea unui mod de viață vegan sau vegetarian

Sliced Tomato and Avocado on White Plate

Vei fi surprins să afli că schimbarea dietei poate face o mare diferență în mediul înconjurător. O modalitate de a face acest lucru este să devii vegan sau vegetarian. Un studiu a constatat că urmarea unei diete vegane ne poate reduce amprenta de carbon cu 73%. În acest context este important să procurăm legume, fructe şi alte produse autohtone, pentru că atunci când susținem producătorii din țară, sprijinim şi economia din regiunea în care locuim; în același mod contribuind şi la reducerea poluării, evitând importul şi transportarea acestor produse din alte țări.

Deplasarea cât mai frecventă prin intermediul bicicletei sau mersului pe jos

Mersul pe jos sau cu bicicleta la serviciu s-ar putea să nu fie ceea ce vă place; totuși, este o modalitate excelentă de a vă face rutina zilnică ecologică. Veți salva mediul de la o problemă precum poluarea aerului, în timp ce îmbrățișați o rutină de fitness utilă ce vă ajută să mențineți un mod de viață sănătos zilnic. De asemenea, este înțelept să optați pentru mărci de automobile ecologice dacă nu puteți folosi mijloacele de transport enumerate mai sus.

Reducerea consumului de apă și energie electrică

Pierderea apei sau a energiei electrice este unul dintre lucrurile obișnuite pe care le fac mulți oameni acasă sau în public. Potrivit EPA, locuința medie risipește 9.400 galoane de apă pe an. Reducerea consumului de apă contribuie la reducerea apelor reziduale, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a necesarului de energie pentru tratarea apei; iar reducerea consumului de energie electrică limitează poluarea emisă din sursele de energie neregenerabilă. O schimbare importantă ar fi este înlocuirea becurilor clasice din casă u cele pe bază de LED.

Reutilizarea și reciclarea obiectelor ce nu vă mai sunt de folos

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă bucura de o rutină zilnică ecologică; trebuie să vă informați cât mai mult în ce ține de reutlizarea cât și reciclarea obiectelor. Aflați cum puteți să refolosiți materialul pe care urmează să îl aruncați prin intermediul nenumăratelor articole de pe internet ce țin de un mod de viață eco-friendly. Reciclează sau reutilizează orice  din plastic, hârtie sau de ambalare ce se află în incinta casei tale.

SAVE 40% Shop & Store

Urmarea pașilor corecți în ce ține un mod de viață ecologic

La început crearea unui mediu ecologic poate să nu fie un lucru ușor, dar acțiunile dvs de zi cu zi pot face diferența. Puteți să o transformați într-o rutină zilnică și să influențați alte persoane din jurul vostru în adoptarea unui mod de viață eco-friendly. Nu renunțați dacă considerați că impozitarea de rutină este dificilă. Încă vă mai puteți atinge obiectivele de a trăi în cartiere mai sigure și curate.

Ți-au fost de folos aceste sfaturi? Așteptăm răspunsul tău pe pagina noastră de Facebook și Instagram. Pentru a fi la curent cu toate oportunitățile ne poți urmări și pe Telegram!

Reporter Youth.md: Ciutac Evelina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Instruiri gratuite pentru tineri: „Școala de Jurnalism - Studentus”
Next Exersează o limbă străină gratuit la International Language Café
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 1 =