Google Docs VS Microsoft Word: Tot ce trebuie să știi despre cele două


În ultimii ani, Microsoft Word și Google Docs au purtat în liniște un război pentru titlul de cel mai bun procesor de text. În timp ce majoritatea dintre noi folosim Word de zeci de ani pentru a redacta totul, de la eseuri școlare, până la documente importante de lucru, platforma web Google Docs a devenit un inovator total pentru editarea și partajarea documentelor. Deci, care este mai bun? 

Vom nominaliza avantajele și dezavantajele Microsoft Word și Google Docs, astfel încât să deții informațiile de care ai nevoie pentru a decide.

Avantaje Google Docs:

Colaborare – Poți lucra alături de colegi în același document. Gata cu trecerea fișierelor Word care pot fi utilizate doar de o singură persoană la un moment dat. De asemenea, poți să adaugi comentarii în Google Docs și să creezi sarcini pentru indivizi.

Istoric – Poți urmări automat modificările documentelor și să revii la orice versiune anterioară a documentului. Acest lucru ajută la vizualizarea formatelor vechi cu ușurință. 

Modul sugestie – Dacă dorești să editezi documentul cuiva și să afișezi modificările tale, poți trece la modul Sugestie, unde creezi articole pentru examinare, aprobare etc. 

Salvare automată – Google Docs-urile reduc din timp în mod real, eliminând necesitatea salvării constantă a documentului. Documentele Word fac, de obicei, salvarea automată, dar există încă șanse să pierzi unele modificări.

Lucrează de oriunde și offline – Poți încărca documente pe telefon, tabletă, desktop și poți lucra de pe oricare cu ușurință. Dacă nu ai internet, de asemenea, poți continua să lucrezi în modul offline și să încarci materiale când ai acces.

Fără software – Nu trebuie să instalezi vreun software pentru a utiliza Google Docs, pentru că acesta poate fi liber accesat din orice browser.

Avantaje MS Word:

Disponibilitate – Unul dintre avantajele utilizării Microsoft Word este că este disponibil practic peste tot. Word vine standard pe multe computere. De obicei, îl poți găsi pe computerul de la serviciu, computerele de la școală și computerul de acasă. Acest lucru face ușor să salvezi documente pe o unitate flash și să lucrați la ele în altă parte, offline. 

Integrarea cu programele Office – Microsoft Word se integrează cu ușurință cu alte programe Microsoft Office. De exemplu, dacă ai o foaie de calcul pe care ai creat-o pe Microsoft Excel; o poți lipi simplu într-un document Word. Acest lucru face posibilă finalizarea sarcinilor de calcul, fără a fi nevoie să petreci timpul convertind documente.

Ajutor instant – În timp ce creezi un document, Word te ajută să te asiguri că este cel mai bun. Când greșești un cuvânt; Microsoft Word îl va sublinia imediat. Poți face click pe cuvânt să obții ortografii sugerate. Dacă introduci o propoziție cu o gramatică slabă, Word va sublinia propoziția pentru tine. 

Panou de navigare – Microsoft Word oferă un panou de navigare ușor de utilizat în partea de sus, care este bogat în funcții de editare a materialului. Acest lucru permite să vezi reprezentări vizuale ale multora dintre funcțiile de care ai putea avea nevoie, ținând cursorul mouse-ului peste o pictogramă pentru a vedea exact ce face. 

Flexibilitatea documentelor – Word oferă șabloane pentru a te ajuta să creezi numeroase alte documente; cum ar fi calendare și felicitări. De asemenea, poți salva documente într-o varietate de formate, inclusiv o pagină web.

Pentru mai multe informații utile din domeniul IT, nu uita să urmărești pagina de Facebook, Instagram, Telegram și site-ul platformei Youth.md! Nu uita să ne spui în comentarii ce instrument folosești și care crezi că este mai bun.

Reporter: Vasian Ruxanda

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te în cadrul unui accelerator de afaceri specializat pe HoReCa și poți primi finanțare
Next „Comunicări” - Expoziție de lucrări realizate de studenții Colegiului de Arte Plastice „A. Plămădeală”
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 2 =