Stagiu în SUA: Programul Fellows Professional este deschis pentru tineri


Programul Fellows stagiu în sua

Câștigă un stagiu gratuit în SUA, în cadrul căruia vei avea ocazia să fii instruit în diferite instituții guvernamentale! Programul Fellows Professional (PFP) este sponsorizat de Departamentul de Stat al SUA, Biroul Afacerilor Educaționale și Culturale. 

Programul este deschis pentru tineri din Georgia, Rusia, Ucraina și Moldova.

Pe scurt despre program:

Inițiat în 2005 sub egida programului de educație și practică legislativă (LEAP), PFP oferă oportunitatea de a câștiga experiență practică în guvernul Statelor Unite, pentru 66 de tineri profesioniști promițători din Georgia, Rusia, Ucraina și Moldova. Cunoștințele și interesul acestor tineri profesioniști eurasieni în procesele politice americane vor fi extinse prin burse de scurtă durată în legislaturile de stat, primăriile, birourile federale și ONG-urile din Statele Unite. 

În plus, PFP va permite până la 45 de americani să călătorească în vizite de schimb internațional, reciproc.

Unul dintre obiectivele programului este de a permite profesionaliștilor, să-și împărtășească cunoștințele cu colegii din Eurasia printr-un program de instruire. În cadrul acestuia, vor fi organizate conferințe și activități de informare în colaborare cu omologii americani.

O altă caracteristică unică a PFP este că va deservi țări din afara Eurasiei, ceea ce înseamnă că membrii consiliilor americani, rusești, ucraineni și moldoveni vor avea ocazia să învețe de la colegii lor din întreaga lume.

Eligibilitate:

  • Să aibă 25 – 35 de ani;
  • Studii superioare finalizate;
  • Cunoașterea limbii engleze la nivel avansat, demonstrat prin acte (ex.TOEFL/ IELTS) Dacă nu aveți niciuna dintre acestea și sunteți selectat ca semifinalist, organizatorii vă vor oferi un examen TOEFL instituțional;
  • Aveți experiență relevantă și angajament pentru o carieră în sectorul public sau cu un ONG;
  • Ai abilități de conducere și de colaborare, demonstrate;

Costuri pentru program:

Dacă sunteți selectat ca finalist, Consiliul American și Departamentul de Stat vor acoperi toate costurile asociate călătoriei internaționale, vizelor și costurilor de viață de bază în SUA. Programul Fellows nu are costuri necesare.

Termen limită de aplicare – 31 martie 2020.

Pentru mai multe detalii, accesează site-ul oficial al American Counsils.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de youth.md!

Previous Problema zilei. Cum ne întărim sistemul imunitar?
Next Cursuri online UTM de pregătire pentru BAC. Vezi programul pentru următoarele zile
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *