Fotbalul, practicat la nivel profesional în Sărata Galbenă! În localitate sunt 10 echipe de fotbal

CMT, vocea tinerilor, tinerii vorbesc

În comuna Sărata Galbenă, raionul Hîncești, există zece echipe de fotbal, una dintre care joacă în Divizia Națională. Asta, se datorează faptului că în localitate există două stadioane moderne, unde localnicii de toate vârstele au posibilitatea să practice fotbalul la nivel profesional.

Unul dintre stadioanele moderne se află chiar lângă Liceul Teoretic „Universum” din localitate. Pentru renovarea terenului, primăria din localitate a alocat circa două milioane de lei, susține primarul comunei Sărata Galbenă, Mihail Lozovoi.

„Stadionul a fost renovat în perioada 2016-2017. Datorită faptului că a început renovarea stadionului din Vadul lui Vodă, covorul artificial, care era într-o stare foarte bună, a ajuns la noi. Primăria s-a implicat, alocând o sumă considerabilă. Datorită acestor bani, a fost mărit spațiul terenului, au fost schimbate plasele de protecție, a fost instalat gardul de fier și a fost reparat vestiarul”, a precizat primarul.

Directorul stadionului și antrenorul de fotbal, Leonid Pascaru, spune că este mândru că în Sărata Galbenă este un stadion modern.

„Avem zece echipe și mai mult de zece sportivi de-ai noștri în mai multe echipe din Divizia Națională, care necesită antrenamente zilnice de calitate”, a menționat Leonid Pascaru.

Sătenii susțin că faptul că există terenuri moderne le dă posibilitatea să joace fotbal la cel mai înalt nivel.

„Este binevenit faptul că avem un stadion modern, conform tuturor standardelor. Astfel, de fiecare dată când avem un meci, îl jucăm pe stadionul nostru”, a menționat Ion Ștefancu, jucător al echipei „Petrocub”.

Una dintre cele zece echipe locale, Petrocub, ocupă locul trei în Divizia Națională.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous POT MUSIC// Vezi cum a fost cea de-a doua semifinală din acest an
Next JOB// Ziarul de Gardă angajează reporter-știrist și manager de oficiu
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 3 =