„Admitere alături de GIB – Hai la Cluj”


Grupul de Inițiativă al Basarabenilor din Cluj-Napoca este cea mai mare organizație non-guvernamentală de tineri și studenți basarabeni din comunitatea clujeană și lansează proiectul „Admitere alături de GIB – Hai la Cluj”.

În cadrul proiectului „Admitere alături de GIB – Hai la Cluj” ne propunem să informăm tinerii absolvenți ai treptei liceale din Republica Moldova despre oportunitățile și programele de studiu ale universităților din Cluj-Napoca, România.

Data: 9 mai ora 18:00 – 13 mai ora 18:00.

Locația: Întâlniri desfășurate online pe platforma Google Meet 

Organizația non-guvernamentală ”GIB” în calitate de partener oficial în Moldova al programului „Admitere alături de GIB – Hai la Cluj” în colaborare cu Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO, va organiza de luni, 9 mai, ora 18:00 până vineri, 13 mai, ora 18:00, o serie de ore informative online despre procesul de admitere și oportunitățile de studiu ale universităților din orașul Cluj-Napoca, România.

La orele informative în calitate de vorbitori vor fi studenți-reprezentanți de la universitățile: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMV); Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (UMF); Universitatea Babeș-Bolyai (UBB); Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN); Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca(UAD) și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” (AMGD).

Clujul este cel mai prestigios centru universitar din România cu 10 universități, unde studiază aproximativ peste 100.000 de studenți români și internaționali. Orașul Cluj găzduiește universitățile de top din România clasate și pe poziții favorabile internaționale conform clasamentului universităților internaționale realizat de Center for World University Rankings. Anul acesta Universitatea Babeș-Bolyai s-a clasat pe locul 871 în cadrul poziționării internaționale, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pe locul 801 și Universitatea de Tehnică din Cluj-Napoca pe locul 1201.

Calitatea studiilor, viața trepidantă, costurile mici ale vieții și ale studiilor, diversitatea etnică și beneficiile acordate pentru studenți în capitala Transilvaniei sunt principalele motive pentru care studenții străini aleg să studieze în Cluj-Napoca.

Studenții etnici români, de asemenea, beneficiază de mai multe avantaje odată acceptați la universitățile din Cluj, precum bursa de etnic și cămin gratuit. Despre aceste avantaje ne propunem să vorbim și în cadrul orelor informative organizate online de către Grupul de Inițiativă a Tinerilor Basarabeni din Cluj-Napoca.

_____________________________________________________________________________

Programul proiectului „Admitere alături de GIB – Hai la Cluj” – Platforma Google-Meet

7- 9 maiCompletarea formularului de participare
9 mai, ora 18:00 – 18:30Procesul de admitere și oportunitățile de studiu în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca (USAMV), reprezentantă Cristina Furtună.
9 mai, ora 18:30 – 19:30Procesul de admitere și oportunitățile de studiu în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (UMF), reprezentant Bivol Liviu.
10 mai, ora 18:00 – 18:40Procesul de admitere și oportunitățile de studiu în cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca(UAD), reprezentantă Ciconi Dumitrița.
10 mai, ora 18:45 – 20:00Procesul de admitere și oportunitățile de studiu în cadrul Academiei Națională de Muzică „Gheorghe Dima” (AMGD), reprezentant Spinei Damian.
11 mai ora 18:00 – 19:00Procesul de admitere și oportunitățile de studiu în cadrul Universității  Babeș-Bolyai (UBB), reprezentantă Irina Zibrițchi.
13 mai ora 18:00 – 19:00Procesul de admitere și oportunitățile de studiu în cadrul Universității de Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), reprezentant Daniel Petrov.

Contacte:

Coordonatori 
Daniel Petrov, președinte GIB.

Facebook,E-mail: office@gibcluj.ro 

Grupul de Inițiativă a Basarabenilor din Cluj-Napoca ”GIB”

Str. Păstorului 22, Cluj-Napoca

http://www.gibcluj.ro/| office@gibcluj.ro 

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Dreamable - pre-acceleratorul online de afaceri tehnologice pentru tineri, studenți și liber-profesioniști
Next Granturi de până la 30.000 USD în cadrul Proiectului „Tehnologiile Viitorului”
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =