10 festivaluri bizare din întreaga lume


în fiecare an, în întreaga lume, au loc numeroase festivaluri ciudate. Unele sunt colorate, altele sunt murdare și unele sunt pur și simplu frumoase. Mai jos va prezentăm o lista cu cele mai ciudate festivaluri din lume.

1. Burning Man Festival – SUA

All you need to know about Burning Man Festival events in Europe | FestivAll

Burning Man este o întâlnire anuală desfășurată la Black Rock City, în Nevada, Statele Unite ale Americii. A fost inaugurată acum treizeci de ani în iunie 21, 1986. Locul său de întâlnire, Black Rock City, este un oraș temporar, construit în fiecare an în deșertul Black Rock din Nevada.

Deci, ce face festivalul atât de bizar? Ei bine, festivalul de săptămâna asta este menit să ajute adulții să se exprime fără a fi nevoiți să vă faceți griji cu privire la constrângerile societății. În acest festival, comunitatea se reunește pentru a explora auto-exprimarea artistică, concentrându-se în același timp pe plăcerea tuturor participanților. Cea mai bizară parte este sfârșitul festivalului, în care omul, care este o structură uriașă care ia o formă diferită în fiecare an, este ars, oferind festivalului o mare finalitate.

2. Bătălia de portocale – Italia

TV8.md - /FOTO. VIDEO/ Bătălie cu portocale în Italia. Circa 500 de tone de  citrice au fost folosite la carnaval

Luptele de portocale se desfășoară anual în Ivrea, Italia. Ceea ce face acest festival atât de bizar este faptul că implică grupuri organizate care aruncă portocale unul la altul. Festivalul este considerat a fi cea mai mare luptă alimentară din toată Italia. Mii de oameni sunt împărțiți în nouă echipe de luptă. Echipele apoi aruncă portocale unul altuia în semn de omagiu față de războiul civil care a avut loc între trupele regale napoleoniene și oamenii din Ivrea, după asasinarea tiranului Raineri de Biandrate. Festivalul de trei zile se desfășoară în luna februarie, iar în noaptea de la Shrove Tuesday se petrece o înmormântare solemnă, pe măsură ce se termină.

3. Campionatul Mondial de Chitară Aeriană – Finlanda

Finala Campionatului Mondial de Air Guitar va avea loc vineri în Finlanda |  AGERPRES • Actualizează lumea.

Campionatul Mondial de Guitar Air a făcut parte din Festivalul de Muzică Video Oulu, care a avut loc la Oulu, Finlanda de la 1996. Este o competiție de patru zile menită să promoveze pacea în lume. Concursul a început inițial ca o glumă și a fost menit să fie o simplă atracție laterală la festivalul de muzică video. Cu toate acestea, a primit o atenție și o apreciere imensă și a devenit o competiție care primește atenția pe plan mondial. Doar nucleul competiției, guitarul aerului, este ceea ce îl face bizar. Cine ar vrea să facă parte dintr-o competiție de patru zile dedicată chitării aerului? Aparent, mii de oameni din diferite părți ale lumii!

4. Cooper’s Cheese-Rolling 

The scenes from this year's Cooper's Hill Cheese Rolling are pure chaos |  This is the Loop | Golf Digest

Acest eveniment anual se desfășoară la Cooper’s Hill, lângă Gloucester, în regiunea Cotswold din Anglia, în perioada sărbătorii de primăvară. În timpul zilei, doar sătenii din Brockworth au participat la ea, dar acum, mii de oameni din întreaga lume fac parte din ea. În acest caz, o rundă 9 lb de brânză Double Gloucester este rulată pe deal, iar participanții trebuie să se răcească după deal. Prima persoană care ajunge în partea de jos a dealului primește brânza. 

5. Boryeong Mud Festival – Coreea de Sud

Boryeong Mud Festival -

Festivalul anual de noroi Boryeong este ținut în Boryeong, Coreea de Sud în timpul verii, și atrage până la 2 de milioane de vizitatori pe an. Acesta a început prima oară în 1998 și permite oamenilor să se distreze în tobogane cu noroi, nisipuri de nămol, o închisoare cu noroi și chiar să aiba un concurs de nămol – totul poate avea o piele mai buna datorita conținutului ridicat de minerale din noroi.

6. Baby Jumping Fiesta – Spania

El Colacho Baby Jumping Festival, Spain

Acest festival este organizat în Spania și datează din anul 1620. Actul, cunoscut sub numele de “El Salto del Colacho”, implică bărbații sărind peste copii care s-au născut în ultimul an. Bărbații sunt îmbrăcați ca Diavolul și bebelușii sunt așezați pe saltele pe stradă. Numărate printre cele mai periculoase festivaluri din lume, originile sale rămân necunoscute. Cu toate acestea, se spune că festivalul curăță bebelușii de păcate și îi protejează de spiritele rele și de bolile din viață. 

7. La Tomatina – Spania

Tomatina Festival 2022 Official Tickets & Premium Experiences.

A avut loc în Bunol, Spania, în ultima miercuri din August a fiecărui an, acest festival fiind cea mai mare luptă alimentară din lume. Există câteva activități organizate de festival, inclusiv parade, concursuri de gătit și multe altele. Cu toate acestea, punctul culminant al festivalului este lupta pentru alimente care durează o oră între oamenii 20,000. 

8. Festivalul Cheung Chau Bun – Hong Kong

Cheung Chau Bun Festival - Wikiwand

Un festival tradițional chinez organizat în aprilie / mai în fiecare an, acest festival cuprinde bărbații care se deplasează într-un turn 60ft format din bucăți comestibile și bambus. Scopul lor este de a apuca chiflele plasate pe partea de sus a turnului. Cu cat este mai mare bunul, cu atat mai multa avere pe care o va aduce participantului si familiei sale. La început, numai sătenii locali au participat la această cursă de răpit, dar acum festivalul atrage până la 70, 000 pe an. 

9. Monkey Buffet Festival – Thailanda

Monkey Party: Monkey Buffet Festival begins in Thailand, know why monkeys  are served fruits and vegetables worth lakhs of rupees. Thailand monkey  festival returns as tourists finally come back to the country |

Deși poate părea că numele implică ca atare, acest festival nu implică maimuțe servite ca bufet. De fapt, este invers ca o masă de bufet de cinci stele este servită maimuțelor locale din Lopburi, Thailanda. Festivalul este ținut în fiecare lună noiembrie și implică aproximativ 4,000 kg de dulciuri, banane, prăjituri și mere care sunt destinate maimuțelor locale să devoreze. 

10. Noaptea rădăcinilor – Mexic 

Brian and Sue on the Road: La Noche de Rabanos (Night of the Radishes) en  Oaxaca

Ridichea nu este pe lista tuturor preferințelor legumelor – totuși, pare a fi o lovitură majoră în Oaxaca, Mexic. Oamenii din acest oraș mexican dețin acest festival în fiecare an pe 23 decembrie. În cadrul festivalului, tot felul de sculpturi sunt sculptate din legume. Festivalul a fost inițiat înapoi în 1987. Cei care au cele mai bune sculpturi de ridiche sunt premiați.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Starii Loredana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Reporteră youth.md - „De ce citim?”
Next Află de ce competitorii au magazinele unul lângă altul
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 9 =