Află în ce presupune domeniul IT-ului și care sunt avantaje și dezavantajele profesiei


domeniul IT

Fiind într-o lume în care toate domeniile funcționează pe bază de tehnologii, meseria de programator a devenit indispensabilă. Dacă sunteți interesat să vă dezvoltați abilități în programare și rezolvare de probleme, puteți lua în considerare o carieră în IT. Astfel în acest articol, oferim avantajele, cât și dezavantajele de muncă în domeniul tehnologiei informaționale!

Veți avea un salariu accesibil, chiar și ca un programator – Pro

Când vine vorba de locuri de muncă în sfera tehnologiilor informaționale, salariul mediu este cu mult peste salariul mediu anual în comparație cu toate celelalte job-uri. Evident, că aceste salarii vor varia în funcție de abilități, vechime și locație geografică; dar chiar și un profesionist de bază de asistență poate câștiga în jur de 38 000 USD/anual.

Sfera IT este un loc de muncă foarte stresant – Contra

Stresul va face probabil parte din descrierea postului atunci când vă veți angaja în sfera IT-ului. Dacă vă aflați într-o poziție de birou de asistență, va trebui probabil să aveți de-a face cu tot felul de oameni care și-au pierdut deja răbdarea cu computerele. Administratorii de sisteme, administratorii de rețea sau oricine ce are vreo legătură cu securitatea cibernetică vor fi; de asemenea, foarte stresați. Natura muncii lor îi va ține întotdeauna în alertă maximă, în timp ce chiar și cea mai mică greșeală poate provoca mari probleme.

Obțineți foarte ușor un loc de muncă – Pro

După cum am spus la început, industria tehnologică crește într-un ritm accelerat. Conform acelorași date BLS de mai sus, se preconizează că numărul locurilor de muncă IT va crește cu 12% din 2018 până în 2028. Aceasta reprezintă 546.200 noi locuri de muncă suplimentare în următorii ani. Numai în sectorul securității cibernetice, există un deficit global de două milioane de profesioniști calificați. În fiecare an, în SUA, 40.000 de locuri de muncă pentru analiștii de securitate a informațiilor rămân neocupate. Astfel nu veți întâmpina greutăți în obținerea unui loc de muncă în această sferă. 

Riscați să să aveți probleme de sănătate – Contra

Deși domeniul IT-ului presupune o mulțime de avantaje, riscați să întâmpinați anumite probleme cu vederea; să aveți constant dureri de cap; tensiuni și probleme legate de articulații și mușchi, ținând cont că petreceți o anumită cantitate de timp îndelungată în fața unui calculator și sunteți expus unei doze de radiații.

Dispuneți de numeroase beneficii – Pro

Profesia de programator presupune să petreceți majoritatea timpului în fața calculatorului. Companiile IT de succes sunt preocupate de sănătatea și satisfacția angajaților lor, astfel încât veți avea întotdeauna la dispoziție, gratuit, gustări, băuturi răcoritoare și de multe ori o masă caldă și timp liber pentru recreere. Este în interesul companiilor ca angajații să fie mulțumiți și relaxați, astfel încât să nu aibă alte probleme decât cele legate de serviciu.

Reporter Youth.md: Rusu Andreea

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Curs de securitate cibernetică la UTM pentru studenți
Next Top 6 filme biografice pe care trebuie să le vizionezi
Evelina Ciutac
About the author

Evelina Ciutac

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =