Festivalul „Zilele Basarabiei” – 106 ani de la Unirea cu România


Despre ce merge vorba?

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti (OSB București) invită publicul la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului “Zilele Basarabiei”, desfășurat în perioada 24-30 martie. Evenimentul marchează împlinirea a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România, sărbătorită la 27 martie.

Ce va reprezenta evenimentul?

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc duminică, 24 martie, ora 12:00, la Mănăstirea Cernica, unde membrii OSB București vor depune coroane și flori la mormintele membrilor Sfatului Țării. În cadrul ceremoniei, preotul Mănăstirii Cernica va ține o slujbă de pomenire în cinstea celor care au contribuit la realizarea idealului Unirii. Evenimentul va fi onorat de reprezentanții Tradiției Militare și o delegație a Ambasadei Republicii Moldova în România, condusă de Excelența Sa, Victor CHIRILĂ.

Ce reprezintă festivalul?

Festivalul este organizat cu sprijinul Eurodidactica și reprezintă un eveniment tradițional pentru OSB București, evidențiind importanța și actualitatea semnificației zilei de 27 martie în conștiința românească, similar cu momentul Unirii din 1918. Pe lângă comemorarea a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România, festivalul celebrează moștenirea culturală bogată, tradițiile autentice și contribuția comunității basarabene la diversitatea și frumusețea Țării-Mamă.

Detalii de contactare:

Pentru mai multe informații și detalii, persoana de contact este Bîrcă Alexandra, la numărul de telefon 0730830247 sau prin e-mail la alexandrabircaof@gmail.com.

Acest festival reprezintă o oportunitate de a celebra și cinsti legăturile istorice și culturale dintre Basarabia și România, invitând publicul să se alăture în comemorarea și celebrarea acestei importante zile în istoria națiunii.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Eveniment online // Descoperă soluții pentru securitatea digitală a ONG-urilor
Next Guvernul Moldovei dublează bursele pentru elevi și studenți
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + eighteen =