Festivalul „Salut, Adolescența”: cunoaște cele mai bune lucrări ale tinerilor din România și Moldova


Festivalul Salut Adolescența

Între 4-10 mai 2020, Clubul UNESCO-Adolescenții, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Teatrul de Comedie și asociația Euro CulturArt celebrează online cea de-a XXIII-a ediție pentru Festivalul „Salut, Adolescența”, inițiat de maestrul George Mihăiță.

În fiecare zi din Săptămâna Adolescenților vor fi distribuite gratuit cărți scrise de adolescenți din România și Republica Moldova, în urma unor concursuri naționale de literatură, fotografie și arte plastice.

Ce te așteaptă în cadrul acestui festival?

Miercuri, 6 mai 2020, va fi distribuit gratuit, online, pdf-ul antologiei „SUPRADOZA DE DRAGOSTE. Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenților”. Cartea a apărut în 2017 la Editura Muzeului Literaturii Române, cu o copertă semnată de artistul vizual Mihai Zgondoiu.

Antologia cuprinde și câteva fotografii selectate în urma Concursului Naţional „InstantAdolescenţa”. Acolo vei găsi cele mai bune fotografii digitale realizate de adolescenţi cu telefonul mobil.

Despre proiect, pe scurt:

„Supradoza de dragoste” prezintă poemele scrise de 22 de adolescenţi din România şi Republica Moldova. Poemele au fost selectate de un juriu format din Ioana Crăciunescu, Dan Mircea Cipariu şi Florin Iaru, în urma Concursului Naţional din România: „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”.

„Supradoza de dragoste” a fost un proiect co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național Român). Festivalul „Salut, Adolescența” are în calitate de parteneri media: Radio România Cultural, AgențiadeCarte.ro, Ziua-a.ro.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job part-time: Specialist pe comunicare și relații cu publicul cu experiență
Next Webinar Artcor ÎN AER: Criza VS Antreprenoriatul în design interior
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =