Fă cunoștință cu cinci stiluri de artă, cu origini din cele mai vechi timpuri!


Arta este una dintre cele mai profunde expresii ale activității umane. Aceasta poate fi deseori interpretată în diferite moduri, având la bază creativitatea și efortul depus de către artist în cadrul creării unei lucrări. Citiți mai departe pentru a face cunoștință cu 5 stiluri din artă care ar putea să vă fie de folos în viitorul apropiat!

Stiluri de artă:

Arta este un mijloc de definire a propriei persoane, exprimându-ne propriile sentimente cât și trăiri prin intermediul culorilor cât și a stilului folosit. Astfel de mai bine de sute de ani, acest domeniu a fost îmbogățit cu nenumărate stiluri atât picturalel cât și arhitecturale folositoare în realizarea unui tablou, peisaj, autoportret.  

Art Nouveau

Art Nouveau este un stil decorativ abstract, destul de folosit între anii 1890 și 1910 în întreaga Europă. Art Nouveau-ul american, denumit și Jugendstil (Germania) și Sezessionstil (Austria). Acesta este caracterizat prin linii sinuoase, asimetrice, bazate pe forme organice. Deși a influențat pictura și sculptura, manifestările sale principale au fost în arhitectură și arte decorative, grafice. Urmărind crearea unui stil nou, liber de istoricismul imitativ care a dominat o mare parte a mișcărilor artistice din secolul al XIX-lea.

Baroc

Similar cu Expresionismul și Impresionismul, Barocul poate confunda oamenii; interpretându-i sub o altă formă. Termenul baroc, derivat din „barocco” portughez, care înseamnă „perlă sau piatră neregulată”; este o mișcare în artă și arhitectură dezvoltată în Europa de la începutul secolului al XVII-lea și până la mijlocul secolului al XVIII-lea. Barocul subliniază mișcarea dramatică, exagerată și detaliile clare, ușor de interpretat, care sunt departe de suprarealism. Acesta este în stare de a produce dramă, tensiune, exuberanță și grandoare.

Dadaism

O mișcare artistică și literară în artă s-a format în timpul Primului Război Mondial ca răspuns negativ la valorile sociale tradiționale și la practicile artistice convenționale ale diferitelor tipuri de artă la acea vreme. Artiștii din domeniul Dadaism au reprezentat o mișcare de protest cu un manifest anti înființare; căutând să expună convențiile acceptate și deseori represive ale ordinii și logicii, șocându-i în acest mod pe oamenii din jur.

Fauvism

Creat de criticul Louis Vauxcelles, Fauvismul (franceză pentru „fiarele sălbatice”) este una dintre cele mai folosite mișcări din artă de la începutul secolului XX. Fauvismul este asociat în special cu Henri Matisse și André Derain; ale căror lucrări se caracterizează printr-o culoare puternică, vibrantă și periații îndrăznețe, peste anumite caracteristici realiste sau reprezentative.

Rococo

Rococo este o mișcare în artă, în special în arhitectură și artă decorativă; care își are originea în Franța la începutul anilor 1700. Caracteristicile artei rococo constau într-o ornamentare elaborată și un stil senzual ușor; incluzând lucrări de defilare, frunze și forme animale. Considerat adesea ca o perioadă relativ târzie din evoluția barocului, fiind caracterizat mai ales de bogăția și varietatea detaliilor și a ornamentelor; respectiv de exagerarea caracteristicilor barocului până la opulență, rococo este privit astăzi ca o perioadă relativ distinctă în evoluția artei occidentale. 

Reporter Youth.md: Ciutac Evelina

Previous „The International Language Café” la Artico (engleza, franceza, germana, româna și rusa)
Next Webinar marca Camera de Comerț și Industrie: despre regulile internaționale INCOTERMS 2020
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *