Fă cunoștință cu OSCE – organizația care ne asigură securitatea


osce

Te-ai întrebat vreodată datorită cui, în Europa, este asigurată securitatea și cooperarea? Răspunsul este simplu – Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Ce este Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa?

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa este organizația internațională, care este responsabilă pentru prevenirea conflictelor, crizelor și asigurarea relațiilor de cooperare dintre state. Toate cele 57 de state membre valorifică egalitatea, integritatea, cât și alte valori general-umane, care asigură cooperarea dintre state.

Cu ce se ocupă OSCE?

Securitatea este un aspect foarte important, afectând diverse domenii. Astfel, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa asigură securitatea și cooperarea dintre state, abordând subiecte precum: combaterea traficului de ființe umane, egalitatea dintre sexe, cyber bulling, combaterea terorismului, cât și alte activități cu impact mondial, promovând libertatea presei și drepturile omului.

Cum este realizată conducerea OSCE?

Conducerea OSCE este bazată pe egalitate și cooperare. Astfel, fiecare reprezentat al țării membre deține conducerea într-un anumit departament. Președintele în Execuție OSCE este ales printr-un proces de rotație, reprezentat de membrul țării, spre exemplu în anul 2020 Edi Rama a fost președinte OSCE, reprezentând Albania, iar în anul curent 2021 Ann Linde este președinte OSCE, reprezentând Suedia.

Dacă articolul dat ți-a trezit curiozitate, nu ezita să ne urmărești și pe paginile de Facebook, Instagram și Telegram pentru a găsi și mai multe articole interesante.

Reporter Youth.md: Rotaru Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află care sunt liniile de finanțare din fonduri nerambursabile pentru anul 2021
Next Cum să economisești bani atunci când vrei să fii un fashion icon
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =