Ești tânăr și vrei să faci ceva pentru comunitatea ta? Aplică pentru Programul de Granturi


Dacă ai vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani, locuiești în mediul rural, faci parte dintr-un Consiliul al tinerilor sau grup de inițiativă și vrei să faci ceva pentru comunitatea ta, adună-ți echipa și înscrie-te la Programul de granturi pentru tineri „Tânăr și activ în comunitatea mea”.

În cadrul Programului, în perioada martie-aprilie 2021, vei participa la instruiri de scriere a proiectelor; vei înțelege care este rolul tinerilor într-o comunitate; vei propune o idee de proiect și te vei înscrie la un concurs de granturi.

Valoarea grantului:

Cinci participanți vor câștiga câte un grant în valoare de 30-35 000 de lei, cu ajutorul căruia vor implementa un proiect și vor soluționa o problema locală, până la sfârșitul anului 2021, în colaborare cu autoritățile locale și membrii comunității. Programul nu va susține activități precum: iluminare stradală, construire de apeduct și canalizare; renovare a drumurilor și alte lucrări care fac parte din responsabilitățile Primăriilor.

Prioritate în obținerea granturilor vor avea consiliile de tineri sau grupurile de inițiativă active, formate recent sau cu câțiva ani în urmă, care au experiență în desfășurarea unor evenimente locale și care vor demonstra, prin răspunsurile din formular, responsabilitate și dorință de a face o schimbare.  Cel puțin unul dintre membrii echipei (consiliu/grup de inițiativă) trebuie să aibă 18 ani și mai mult.

Cum te poți înscrie în program?

Prin intermediul Programului de granturi „Tânăr și activ în comunitatea mea”, ediția a IV-a (Youth Empowerment Program – denumirea anterioară), Centrul Media pentru Tineri își dorește să susțină tinerii din zonele rurale, cu și fără dizabilități, și să-i încurajeze în comunicarea și colaborarea cu autoritățile locale. De asemenea, Centrul Media pentru Tineri vrea să dezvolte tinerilor abilități de liderism, implicare civică și responsabilitate socială.

Descarcă Fomular de înregistrare „Sunt tânăr și activ în comunitatea mea” și expediază-l pe adresa: tanaractiv@gmail.com.

Înscrie-te până pe data de 7 martie, ora 23:59.

Costurile pentru instruire, deplasare și alimentare vor fi suportate de către Centrul Media pentru Tineri.

Pentru mai multe detalii – 079 314 661.

Atenție! Vor fi contactate doar persoanele care vor fi selectate să participe în programul „Dezvolt comunitatea mea”.

Programul de granturi pentru tineri „Dezvolt comunitatea mea”  (Youth Empowerment Program – denumirea anterioară) face parte din proiectul „Media pentru incluziunea tinerilor”, implementat de Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea IM Swedish Development Partner.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Timp de 3 luni experții din cadrul proiectului Justiție pentru Tineri au informat și au oferit consultații mai multor tineri din țară
Next Beneficiază de practica profesională în cadrul HOLISTIC Multilingual Magazine
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × four =