Fă cunoștință cu o listă de cărți ce au pus bazele unora dintre cele mai bune filme din zilele de astăzi!


Când vine vorba de realizarea filmului, inspirația poate proveni din mai multe surse. Și, în mod surprinzător, multe dintre cele mai reușite filme, atât din punct de vedere al publicului, cât și din perspectiva criticilor, s-au bazat pe cărți.

Desigur, adaptările nu sunt întotdeauna 100% fidele materialului sursă, însă cu toate acestea, acest lucru este departe de a fi neașteptat, având în vedere cât de diferite sunt mediile în care se spun poveștile. În acest articol am dori să vă prezentăm 5 cărți ce au servit ca sursă de înspirației unora dintre cele mai bune filme al secolului 20-21!

Citește mai departe, pentru a face cunoștință  cu câteva cărți ce au pus bazele filmelor din zilele de astăzi!

Little Women – Louisa May Alcott

„Little Women” este un roman scris de către Louisa May Alcott, ce relatează viețile a patru surori și detaliază maturizarea lor de la o vărstă fragedă, până când acestea reușesc să combată orice obstacol ce le stă în calea spre realitatea mult dorită. Ca și un clasic, pe parcursul ultimelor decenii, a avut mai multe adaptări. Cu toate acestea, versiunea din 2019 a fost cea mai bună versiune de până acum. Condusă de regizoarea Greta Gerwig, surorile și personajele secundare au avut în cele din urmă șansa de a fi înfățișate pe deplin și într-un mod fidel, ceea ce a și câștigat admirația publicului din toată lumea.

Schindler’s List – Thomas Keneally


Bazat pe cartea cu același nume a lui Thomas Keneally, „Lista lui Schindler” rămâne unul dintre cele mai bântuitoare filme realizate vreodată. Capodopera lui Steven Spielberg din 1993 a abordat ceea ce a fost unul dintre cele mai groaznice bucăți din istoria umanității; cu o notă distinctă care nu putea fi așteptată decât de la regizor. Spectacolul lui Liam Neeson cântă la corzile inimii tuturor, amintind publicului că, chiar și în cea mai întunecată oră, pot pătrunde mici pete luminoase de speranță și bunătate.

The Godfather – Mario Puzo


Singurul film mai citabil și mai recunoscut decât Mireasa prințesei este clasicul lui Francis Ford Coppola, The Godfather. Imediat în spatele The Shawshank Redemption din lista IMDb cu cele mai apreciate filme din toate timpurile, această dramă palpitantă este prezentă printre primele locuri, având niște recenzii pozitive din partea publicului. Adaptat din romanul lui Mario Puzo, acesta ar putea fi doar unul dintre cazurile rare în care filmul a depășit materialul sursă original în ceea ce privește calitatea, cât și popularitatea.

The Shawshank Redemption – Stephen King


The Shawshank Redemption rămâne, până și în prezent, unul dintre cele mai apreciate filme din toate timpurile. În afară de un scor de 90% pe site-ul Rotten Tomatoes, filmul revendică locul întâi pe lista IMDb a celor mai admirate filme de pănă acum, mulțumindu-I realizării, cât și înterpretării poveștii. Acest proiect din 1994 cu Morgan Freeman și Tim Robbins a fost de fapt o adaptare a romanului lui Stephen King; „Rita Hayworth and the Shawshank Redemption”. Chiar dacă a fost o carte scurtă, istoria personajelelor au fost extinse la perfecțiune, dând naștere capodoperei care încă captivează publicul din întreaga lume.

Call Me By Your Name – André Aciman


Call Me By Your Name este un film dramă de dragoste regizat de Luca Guadagnino după scenariul lui James Ivory, bazat și el pe romanul omonim din 2007 al scriitorului italiano-american André Aciman. Crud și emoționant, interpretarea lui Guadagnino asupra cărții originale a lui André Aciman a făcut o treabă minunată de a descrie durerea și pierderea primei iubiri pe ecran. Oferind peisaje italiene uimitoare, și o poveste de neuitat; Call Me By Your Name a meritat toate laudele pe care continua să le și primească pănă-n zilele de astăzi.

Cum ți s-au părut acest articol? Așteptăm răspunsul tău pe pagina noastră de Facebook și Instagram. Pentru a fi la curent cu toate oportunitățile ne poți urmări și pe Telegam!

Reporter Youth.md: Ciutac Evelina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cinci locuri din lume unde poți vedea cele mai frumoase ploi de meteori
Next Job pentru tineri // IDG angajează un expert IT local pentru a se alătura echipei USAID FSTA din Moldova
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × three =