Top 4 personalități care au influențat industria IT


Industria IT este, fără îndoială, vedeta secolului XXI. Accesibilă și atractivă; lumea IT-ului se bucură de popularitatea unui număr din ce în ce mai mare de oamenii. Aceasta, însă n-a apărut în urma unei explozii; ci a evoluat pas cu pas și continuă până în prezent să-și mențină traiectoria puternic ascendentă. 

Îți prezentăm 4 personalități care, prin activitatea lor, au influențat evoluția uimitoare a industriei IT.

Charles Babbage – părintele calculatoarelor

What Charles Babbage's legacy?

Charles Babbage este cunoscut pentru invenția Difference Engines No. 1 şi Difference Engines No. 2; care sunt considerate a fi strămoșii calculatoarelor moderne, iar cea mai cunoscută tehnologie a sa este Analytical Engine (1834); pe care n-a reușit s-o finalizeze. Acest calculator conținea o unitate logică aritmetică (ALU), un control al fluxului de bază, precum și o memorie integrată; care, dacă ar fi fost construit ar fi avut dimensiunile unei locomotive. Acest calculator ar fi făcut același lucru pe care îl fac și calculatoarele din zilele noastre; (ar fi citit și ar fi executat un program), și ar fi fost prima mașină programabilă și complet automată.

Nikola Tesla – geniul secolului XX

Tesla este apreciat drept unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă din istorie. Nikola Tesla considera cercetarea diferitelor întrebări ridicate de către știință drept cea mai nobilă metodă de îmbunătățire a condiției umane; cu ajutorul principiilor științei și progresului industrial și una care să fie compatibilă cu natura. Amprenta lăsată de el poate fi observată în civilizația modernă oriunde este folosită electricitatea. Printre cele mai importante invenții ale sale se numără: curentul  alternativ, tehnologia de transmisie fără fir (wireless) şi telecomanda; circuitul de înalt voltaj “Tesla Coil”, maşina electrică Tesla și altele.

Martin Cooper – inventatorul primului telefon mobil

Motorola Dynatac 8000x este primul telefon mobil din lume, inventat de Martin Cooper. Acesta a făcut primul apel de pe Dynatac 8000x la 3 aprilie 1973; iar 10 ani mai târziu l-a arătat lumii întregi. Rețeaua GSM, folosită în premieră pentru Dynatac 8000x se află, până astăzi; la baza telefoniei celulare sau mobile.

Steve Jobs – co-fondatorul Apple Computers și CEO al firmei Pixar

Cariera lui Jobs a contribuit la formarea mitului întreprinzătorului inteligent și individualist; preocupat de designul produsului și importanța crucială pe care o are aspectul estetic al produsului în cucerirea clienților. Munca sa de dezvoltare de produse care sunt atât funcționale cât și elegante i-au adus o reputație la care mulți admiratori fac referință. Împreună cu co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, Jobs a ajutat la popularizarea calculatorului personal spre sfârșitul anilor ’70. A fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care interfețele grafice operate prin intermediul  mouse-ului îl pot avea.

Așadar, fenomenul IT a cunoscut o evoluție spectaculoasă tocmai datorită contribuțiilor acestor mari personalități care au reușit să scrie istorie și să lase lumii o adevărată  moștenire tehnologică.

Pentru mai multe informații utile, nu uita să accesezi site-ul Youth.md, paginile noastre de Facebook , Instagram și canalul de Telegram !

Reporter Youth.md: Sîlnic Mădălina-Camelia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ești student/ă IT? Participă la BEST Hackathon: Codiseea
Next Descoperă cheia succesului în ,,Gândește și vei fi bogat” de Napoleon Hill
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + nine =