Expoziție de documente Traficul de persoane – obstacol major în calea democratizării societăţii


În contextul Zilei Mondiale împotriva Traficului de Persoane, marcată anual pe 30 iulie, Centrul de Informare ONU din cadrul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova invită doritorii să viziteze expoziţia de carte cu genericul: Traficul de persoane – obstacol major în calea democratizării societăţii.

Expoziţia cuprinde circa 80 de publicaţii din colecţiile Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova şi are drept scop creşterea gradului de conştientizare despre fenomenul traficului de persoane şi promovarea protecţiei drepturilor lor.

Documentele sunt sistematizate în următoarele compartimente:

Fenomenul traficul de fiinţe umane – durerea veacului XXI ce analizează mecanismele şi  procesele de manifestare ale acestui fenomen criminogen ale sec. XXI, care aduce atingere drepturilor fundamentale ale omului, marcănd pe termen lung viaţa şi sănătatea victimelor.

Combaterea traficului de fiinţe umane – necesitate primordială a societăţii contemporane, ce reflectă strategia națională de prevenire și combatere a traficului de ființe umane 2018-2023; principiile de bază, cadrul instituţional şi competenţele autorităţilor implicate în sistemul de combatere şi profilaxie a traficului de fiinţe umane; instruiri privind combaterea traficului de persoane pentru poliţiştii de frontieră, aspectele juridice cu privire la traficul de persoane.

Traficul de persoane – problemă de nivel naţional şi internaţional ce reprezintă acte normative privind traficul de fiinţe umane şi egalitatea genurilor în Moldova; vulnerabilitatea migranţilor la trafic de fiinţe umane şi la exploatare pe teritoriul Republicii Moldova;  rapoarte despre monitorizarea  proceselor de judecată pe cauze de trafic de fiinţe umane, instrucţiuni şi alte standarde internaţionale privind protecţia drepturilor victimelor ale traficului de persoane.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 30 iulie – 7 august 2022.

Ziua mondială împotriva traficului de persoane  a fost  instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite prin Rezoluţia 68/192, la 18 decembrie 2013.

Această zi reprezintă un prilej de a îndemna autorităţile din toate ţările la acţiune pentru a stopa această infracţiune, prin descoperirea traficanţilor, prin protejarea copiilor vulnerabili, a femeilor şi bărbaţilor împotriva exploatării, precum şi prin protejarea şi reabilitarea victimelor.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral lansează Concursul „Biblio-R.A.F.T. electoral”
Next EcoVisio și IDEM invită jurnaliștii la un cross-border Media Camp dedicat obiectivelor de dezvoltare durabilă
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =