B.P.Hasdeu vă invită la o nouă ediție a Programului „Chișinăul citește”


chișinănul citește program de lectură

De Ziua Internațională a Cititului Împreună, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” lansează o nouă ediție a Programului de lectură „Chișinăul citește”. Evenimentul va avea loc la 3 februarie curent, ora 10.00, la Biblioteca Centrală, cu participarea autorilor celor trei lucrări selectate pentru trei categorii de cititori (copii, tineri, adulți), care va putea fi urmărit și în format online.

Astfel, în acest an chișinăuienii vor avea posibilitatea să citească, să se întâlnească și să discute cu autorii următoarelor cărți:

  • Ioan Mânăscurtă – „Citirea a doua, nu ultima – categoria adulți”
  • Moni Stănilă – „Țipă cât poți – categoria tineri”
  • Ionela Hadârcă –  „UF! Ghid de conviețuire cu frații și surorile mai mici – categoria copii”

Programul de lectură „Chișinăul citește” contribuie la constituirea unei comunități de cititori prin promovarea lucrărilor de înaltă ținută artistică și educarea gustului pentru lectură a chișinăuienilor, iar unul din obiectivele sale principale este afirmarea Bibliotecii Municipale în calitate de îndrumător, sfătuitor, ghid în lumea cărților; orientarea lecturii spre valori literare autohtone.

Ca și la edițiile precedente, pe parcursul anului în toate filialele vor fi organizate diverse activități cu publicul: întâlniri cu autorii, discuții/dezbateri, activitate expozițională, prezentări de carte, înscenări teatralizate etc.

Din anul 2004, Programul de lectură „Chișinăul citește” se desfășoară anual în perioada februarie-noiembrie și este unul de implicare educațională și culturală a tuturor chișinăuienilor, fiind una dintre practicile de succes ale BM, prin care s-a reușit o schimbare ideologică calitativă a culturii de lectură în municipiu.

Pentru detalii contactați pagina de Facebook a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” sau apelați la numărul (022) 22 11 86.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrul Municipal de Tineret Chișinău a lansat o sală de jocuri pentru tinerii din mun. Chişinău
Next Evenimente pentru tineri // CJI anunță ce activități vor fi organizate în luna februarie
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 1 =