Dialoguri online la Humanitas, cu autorii carții „Scurtă istorie a creației. Știința și căutarea originii vieții”


dialoguri online humanitas stiinta

Autorii cărții „Scurtă istorie a creației. Știința și căutarea originii vieții”, Bill Mesler și H. James Cleaves II, discută cu Doru Căstăian într-o nouă serie specială de dialoguri online #HumanitasLIVE: Zoom pe știință / știință pe zoom.

În noua serie de dialoguri online, vei cunoaște cercetători americani, francezi sau englezi din mai multe domenii și jurnaliști de știință, autori ai cărților publicate recent în colecția #Știință a Editurii Humanitas.

La prima întâlnire din serie, invitați vor fi Bill Mesler, H. James Cleaves II și Doru Căstăian despre teoriile și descoperirile unor mari filosofi, filosofi ai naturii și cercetători legate de apariția vieții, poate cea mai provocatoare și importantă enigmă pe care știința încearcă să o rezolve. Vor fi discuții și despre impactul pe care l-au avut uneori asupra acestui demers chiar și schimbări politice, credințe personale sau dezvoltarea unor domenii de cercetare care au adus contribuții neașteptate și spectaculoase.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas, pe 6 august, ora 19:00.

Despre invitați:

  • Bill Mesler este jurnalist; a colaborat cu revistele Nation, San Francisco Bay Guardian și Santa Cruz Sentinel. A mai publicat (împreună cu Shankar Vedantam): „The Lizard Brain’s Revenge: The Power (and Paradox) of Self-Deception” (2020).
  • H. James Cleaves II este vicepreședintele Societății Internaționale pentru Studiul Originii Vieții. Profesor la Institutul pentru Științele Vieții și Pământului din Tokyo și profesor invitat la Institutul pentru Studii Avansate din Princeton.
  • Doru Căstăian este publicist, traducător, doctor în filosofie.

Descoperă cele mai noi evenimente, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Previous Instruiri pentru cadrele didactice din învățământul primar și gimnazial despre siguranța online
Next Concurs pentru elevi: Artico dă start concursului de spoturi video „Descoperă ACASĂ”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *