[De la Psiholog la Tine] Nu ai reușit să participi la sesiunea de informare? Iată pași simpli cum să-ți gestionezi emoțiile


de la psiholog la tine inteligența emoțională

Pe 26 septembrie 2020, sâmbătă, a avut loc o sesiune de informare gratuită pentru tineri, despre inteligența emoțională. Vezi cum a avut loc aceasta dacă ești interesat de subiect, dar nu ai reușit să te alături! Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului: „Psihoeducația tinerilor în adaptarea la situațiile de criză”.

Ce este Inteligența Emoțională?

„Inteligența emoțională este potențialul înnăscut de a simți, folosi, comunica, recunoaște, gestiona, înțelege și explica emoțiile” – James Stock. Deși mulți dintre noi consideră că emoțiile trebuiesc reprimate, ele sunt o resursă importantă pentru fiecare persoană. Datorită lor, noi ne putem adapta mai ușor la anumite situații sau înțelege mai bine atitudinea noastră în raport cu anumite situații care se întâmplă cu noi. 

Cum gestionezi corect emoțiile?

Inteligența emoțională este totuși ceva care se învață treptat, iar gestionarea emoțiilor și sentimentelor personale necesită efort și timp. Dar unele strategii de autoreglare, ne-ar putea fi de folos în situațiile critice: 

  1. Raționalizarea (căutarea argumentelor logice ale situației)
  2. Căutarea unor noi aspecte, în afara celor care generează stări negative; altfel spus, schimbarea perspectivei asupra problemei, poate vei găsi și avantaje sau beneficii;
  3. Angajarea în activități plăcute, pentru a ne sustrage de la situația ce implică emoții negative;
  4. Distanțarea de situație;
  5. Găsirea de soluții alternative ale problemei;

Ce urmează după acest eveniment? 

Urmărește pagina de facebook Youth.md și Asociația Studenților Psihologi PsyNation pentru a afla primul despre interviurile realizate [De la Psiholog la Tine] care urmează a fi publicate curând!

Care sunt impresiile participanților?

Am avut ocazia de a înțelege ce sunt emoțiile și cum le putem controla. Am aflat diverse metode de autoanaliză și le-am aplicat la situațiile personale. Am primit o satisfacție, un bagaj de informație utilă, dar și multe emoții pozitive!

Cornelia Garanovschi

Sesiunea de informare ce a avut loc este binevenită pentru persoanele de toate vârstele, dar în special tineri. Inteligența emoțională este un element esențial pentru a trăi o viață fericită, iar sesiunea de informare a permis nu doar acumularea unor cunoştinţe teoretice despre EQ, dar şi punerea lor în practică.

Maia Haritonov

Ședința de informare a fost productivă, feedback-urile participanților au arătat că unele concepte, activități, tehnici au avut un impact pozitiv asupra lor. Sper ca au reușit să devină mai conștienți de propriile emoții și de manifestarea acestora. Organizatorii sunt curajoși, creativi, cu inițiativă, motivați spre schimbarea altor tineri, ca ei.  Încurajez proiectul dat și le urez succes în atingerea obiectivelor propuse.

Diana Stavinschi, psiholog, moderatoare

Proiectul „Psihoeducația tinerilor în adaptarea la situațiile de criză” este realizat de un grup de tineri, în cadrul programului ActivePeace, cu scopul de a crește nivelul inteligenței emoționale în rândul tinerilor. Proiectul este realizat cu suportul EcoVisio și în parteneriat cu Youth.md, Asociația Studenților Psihologi PsyNation, Youth Association ASIST, Anticafenea Bălți și Centrul de Cercetări Științifice în Psihologie.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „Mi-aș dori să ne întoarcem la normal, fără telefoane și ore online…”
Next Pictăm să ne protejăm / ALTfel - Săptămâna Națională a Voluntarilor 2020
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *