Platforma perfectă pentru realizarea conferinței online te așteaptă!


Pe fundalul confuziei induse de pandemie, un lucru rămâne sigur: Munca digitală continuă. Mulți se întâlnesc cu problema de a găsi platforma potrivită pentru a-și ține cursurile. Iată o listă de 5 aplicații AR și VR europene promițătoare, care ne ajută să rămânem conectați, să ne antrenăm, să facem afaceri și, în final, să menținem companiile noastre pe piața autohtonă în mijlocul pandemiei.

În timp ce unele companii; cum ar fi Zoom, Google Hangouts și echipele Microsoft se dezvoltă pe zi ce trece; ele se bucură de o popularitate imensă și profită foarte mult de îndemnul  de a digitaliza fiecare pas al fluxului nostru de lucru colectiv. Noile alternative de telecomunicații continuă să apară în scenariul aplicației.

În ziua de astăzi, comunicarea a devenit mai presantă ca niciodată, iar comunicațiile hiper-realiste de mare viteză, super fiabile, au devenit chintesențe la executarea operațiunilor obișnuite în fiecare sector. De la imobiliare până la industriile de fabricație, de la instalații de sănătate la instituții de învățământ superior. Mai multe întreprinderi apelează la tehnologiile AR, VR și 3D pentru a-și îmbunătăți aranjamentele improvizate pentru acasă.

Glue

Fondată în 2018 de Santtu Parikka și Ville Miettinen, Glue Collaboration este o companie cu sediul în Helsinki care dezvoltă instrumente de colaborare la distanță pentru AR / VR. În 2004, Santtu Parikka a fondat Fake Production, un studio de VR și jocuri de noroc care a câștigat mai multe premii pentru animație.

De acolo pasiunea sa pentru toate lucrurile VR / AR a evoluat într-o viziune clară: pentru a permite oamenilor mii de kilometri unul de altul să colaboreze eficient în medii virtuale, la fel cum s-ar putea într-un cadru fizic real. În doar câțiva ani, Glue, compania dezvoltată în acest scop, a obținut deja rezultate extraordinare și a acumulat o sumă impresionantă de finanțare, de 3,5 milioane de euro.

Scotty

Starty-ul italian SaaS Scotty este o soluție concepută pentru a ajuta întreținerea industrială. Software-ul vă ajută să vă mențineți afacerea sau să funcționați chiar și în timpul pandemiei și să efectuați operațiuni de întreținere și asistență eficiente de la distanță, datorită Realității augmentate.

Scotty, bazat pe Puglian, îmbunătățește performanțele lucrătorilor la fața locului cu comunicații video în timp real, bazate pe Realitate Augmentată și holograme de date contextuale. De asemenea, vă permite să vă ghidați, să instruiți și să monitorizați lucrătorii dvs. de primă linie, cu ajutorul smartphone-urilor, tabletei, Microsoft Hololens și a majorității celorlalți ochelari smart de pe mar.

Proximie 

London Proximie (2016) este o platformă de colaborare chirurgicală sigură, care permite medicilor să se conecteze și să interacționeze oriunde în lume. Platforma medicală accelerează în aceste perioade de urgență.

De fapt, Proximie se angajează să permită clinicienilor de auto-izolare să sprijine de la distanță colegii de pe prima linie, astfel încât fiecare clinician să se poată conecta și să colaboreze în afara site-ului în timpul Covid-19. În acest moment, Proximie este folosit pentru a oferi expertize ITU la distanță pentru clinicieni de prim ran; asigurându-se că fiecare pacient are acces la cele mai bune îngrijiri posibile.

Engage

ENGAGE (2015) bazat pe reland este o platformă de învățare și formare corporativă bazată pe VR. Cu sediul în Marea Britanie și Irlanda, platforma permite educatorilor și companiilor să găzduiască întâlniri, prezentări, cursuri și evenimente cu oameni din întreaga lume.

Clube em Leeds, England, United Kingdom | Engage Interactive no Strava

Caracteristicile platformei includ: sesiuni și clase de realitate virtuală LIVE, înregistrarea sesiunilor, biblioteca extinsă de obiecte virtuale, teste și forme, efecte și locații virtuale. Folosind o mare varietate de experiențe și simulări virtuale eficiente. ENGAGE este capabil să îmbunătățească învățarea tradițională la distanță, păstrând la minimum costurile de instruire.

Mindesk

Mindesk a fost fondată de trei italieni: Gabriele Sorrento, Sergio Giorgio, Vittorio Bava în 2016. Produsul omonim al companiei este o platformă de proiectare 3D în timp real, care se integrează cu software-ul comercial CAD existent pentru a-și extinde operațiunile la Realitatea Virtuală și Realitatea Augmentată.

De asemenea, platforma Mindesk permite utilizatorilor să economisească o cantitate considerabilă de timp, în exportul de documente și să treacă fără probleme de la VR la desktop și vice versa, în timp ce editează proiectul în timp real. Mindesk este un favorit al firmelor de arhitectură de genul Zaha Hadid și al instituțiilor de învățământ superior.

Reporter Youth.md: Daniela Panico

Previous Admiră frumusețea celor mai spectaculoase specii de fluturi!
Next Webinar gratuit: 5 strategii cum să-ți dai seama dacă e domeniul tău de activitat
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *