Florile sunt marea ei pasiune, iar pe parcursul anilor a reușit să transforme acest hobby într-o activitate care îi aduce venit și independență financiară. La 37 de ani, Corina Burlacu, din Ungheni, este o antreprenoare care depune eforturi zilnice pentru a-și dezvolta afacerea și pentru a oferi clienților nu doar buchete și compoziții florale, dar emoții și experiențe. În acest proces frumos, dar pe alocuri complicat, este susținută și ajutată de cei doi copii ai săi, care împart interesul pentru creație și artă.
Antreprenoriat „cu miros de flori”
De 4 ani, florăria „Corina”, din centrul orașului Ungheni, e un loc preferat de cei care adoră florile și mireasma lor. Din dorința de a-și dezvolta afacerea, Corina Burlacu s-a înscris la programul pentru femei, organizat și implementat de Asociația Obștească „Făclia”, și a beneficiat de un grant.
Pentru că, de cele mai multe ori, clienții doresc să procure, împreună cu flori, și baloane decorative, datorită ajutorului financiar primit, antreprenoarea va cumpăra și o butelie cu heliu, utilaj de care mare nevoie.
„În ultima perioadă, atunci când procură buchețele de flori, clienții întreabă și de baloane decorative. Această cerere m-a impulsionat să văd și altă direcție de dezvoltare a afacerii, anume cu baloane cu heliu, care sunt acum la mare căutare. Pentru diferite evenimente, baloanele reprezintă un cadou complementar sau un accesoriu potrivit pentru decor. Ulterior, mi-aș dori să extind gama de produse pe care le-aș putea oferi clienților, dar voi vedea cum evoluează lucrurile, am multe planuri de dezvoltare a afacerii.” Corina Burlacu, antreprenoare, or. Ungheni
În cadrul proiectului „Abilitarea Femeilor pentru Muncă Decentă și Viață Decentă”, Corina Burlacu va urma și un masterclass de utilizare corectă a buteliei cu heliu, unde va învăța inclusiv despre tipurile de materiale din care sunt produse baloanele.
„Decorațiunile florale, buchetele și compozițiile mi-au plăcut din copilărie. Am știut că la o anumită etapă voi dezvolta o afacere în acest domeniu. Mi-am făcut curaj și cu susținerea familiei am pornit spre această cale, deloc ușoară, dar plăcută. Mă bucur enorm că voi avea oportunitatea să beneficiez de acest grant pentru femei și voi trece la altă etapă de business. Fiecare femeie merită să se dezvolte individual, să obțină succes și independență financiară. Aveți curaj!” Corina Burlacu, antreprenoare, or. Ungheni
Proiectul „Abilitarea Femeilor pentru Muncă Decentă și Viață Decentă” este implementat în 12 localități din raioanele Ungheni și Cahul. În cadrul inițiativei, participantele beneficiază gratuit de consiliere psihologică, coaching vocațional, mentorat în afacere, ghidare în carieră, angajare și o mulțime de posibilități de dezvoltare personală și profesională.
Dacă și tu îți dorești să beneficiezi de oportunitățile programului „Abilitarea femeilor pentru Muncă Decentă și Viață Decentă”, te așteptăm în comunitatea noastră. Completează formularul de înscriere sau sună la numărul 060484948!
Acest material este realizat în cadrul campaniei de sensibilizare „Femeile au drepturi, femeile decid!”.
Proiectul „Abilitarea femeilor pentru Muncă Decentă și Viață Decentă” este implementat de Asociația Obștească „Făclia”, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women, în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women, în parteneriat cu UNICEF Moldova.
Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!
No Comment