O studentă moldoveancă, la Design în Iași, crede că imaginile vor deveni principalul mijloc de comunicare între oameni


Lupacescu Nicolina este tânăra care se ocupă cu ceea ce a visat de mică, arta. Are 20 de ani și este originară din Mihăileni, la moment e studentă, anul 2 la Facultatea de Arte Vizuale și Design a Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași.

Am ales să studiez specialitatea de design graphic, o specialitate care, cred că e în topul celor mai actuale ale secolului nostru, spune tânăra entuziasmată.

Designul grafic este un proces de comunicare vizuală prin tipografie, grafică, ilustrație, simboluri. E o profesie pe cât de creativă pe atât de exactă. Termenul de grafic design reprezintă designul de logo-uri, identități vizuale, branding, ambalaje, signalectică.

Nicolina continuă să se implice în activitatea civică a tinerilor din Mihăileni. Recent, ea a venit cu inițiativa de a realiza pozele de profil a paginilor de facebook si instragram a Consiliul Local al elevilor din L.T “Eugen Coseriu” și Tinerii Mihăilenari.

O lucrare de design transformă o comunicare scrisă în una vizuală.

 Și cam asta, cred eu că e viitorul ce ne așteaptă – să culegem informația doar din imagini , fiindcă într-o lume în care se dezvoltă tehnologiile atât de rapid , nu mai e timp de prea multă comunicare scrisă, narațiune și lungi meditații.

 De mic copil se vedea în domeniul artei, și cumva acesta i-a fost și scopul care a dorit să îl vădă realizat. Acum poate să spună că se apropie cu pași rapizi spre final. Desigur, fiind acceptată la facultate a început să se aprofundeze în domeniu, studiind și cel mai important aplicând în practică toate cunoștințele acumulate.

E o specialitate ce necesită totuși mai multă practică decât teorie.

Înainte de facultate, Nicolina era pasionată de ilustrații cât mai apropiate copiilor, iar timpul ei liber îl dedica desenului.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Autoare: Nicoleta Albot

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous De la pasiune până la afacere este doar un pas! Află povestea de succes a Corinei Burlacu,care dezvoltă un business „cu miros de flori”
Next Scalează startup-ul tău spre piața globală la ediția din octombrie Startup Grind, alături de antreprenorul Sergiu Matei, fondator index
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =