Dacă vrei să ai o carieră de vis, pune-ți aceste trei întrebări


carieră de vis

Dacă vreți să construiți o carieră de vis, probabil v-ați gândit cam cât va ține ea. Dacă ne luăm după opinia majoritară, am spune că aceasta se încheie la sfârșitul vieții tale. Munca noastră joacă un rol atât de mare în calitatea vieții noastre, încât e de mirare de ce oamenii rămân în locuri de muncă pe care le disprețuiesc.

Înțeleg că uneori simți că nu ai de ales. Poate că părinții tăi vor să devii medic. Sau poate simți presiunea de a-ți dovedi calitate vieții prin cât de bogat ești. Oricare ar fi motivul, mulți dintre noi lucrează doar pentru că avem nevoie de bani. Din potrivă, acesta este un mod trist de a trăi.

Munca nu ar trebui să fie acest lucru negativ de care oamenii sunt supărați. „Uf! E luni dimineață. Trebuie sa merg la muncă.”

Nu, munca este o alegere. Nu o faci pentru că trebuie, o faci pentru că vrei să aduci o contribuție comunității tale. Asta este munca. Dar iată provocarea:

Nu este o oportunitate. E o problemă.

În lumea de astăzi, poți avea aproape fiecare carieră.

Deoarece toate barierele de intrare au fost eliminate, vă confruntați cu o concurență mult mai mare. Până acum un deceniu, nu puteai pur și simplu să intri în orice industrie dorită. Trebuia să fii la locul potrivit, la momentul potrivit și trebuia să întâlnești oamenii potriviți.

Dar acum, poți să fii aproape orice sau să faci orice pentru a-ți câștiga existența. De aceea, succesul în carieră depinde de luarea deciziilor corecte din timp. Așa că dacă doriți să alegeți o carieră care să vă ofere o perspectivă bună asupra vieții, citiți mai departe.

„De unde știu care este cariera mea de vis?”

În Managing Oneself , Peter Drucker împărtășește mai multe întrebări pe care fiecare profesionist ar trebui să și le pună.

1. Care sunt punctele mele forte?

Ambitious businessman on top. business growth, leadership quality, career opportunity. success achievement, aspirations realization idea. Free Vector

În primul rând, concentrează-te asupra punctelor tale forte. Pune-te acolo unde punctele tale forte pot produce rezultate.

Cumva, mulți profesioniști ignoră încă acest sfat. Ei cred că își pot îmbunătăți punctele slabe.  Afacerile sunt legate de concurență – chiar și în cadrul organizațiilor. Deci, atunci când superiorii îți spun să te concentrezi pe îmbunătățirea punctelor slabe, te țin la distanță. Ei știu bine că nu vei fi o amenințare.

Oamenii care au început să creadă ei înșiși au început să le spună și celorlalți să-și îmbunătățească punctele slabe. Rezultatul? O grămadă de oameni obișnuiți care nu sunt excepționali la nimic. Este aproape ca o conspirație. 

Știi doar că ai nevoie de putere pentru a urca, nu de slăbiciune. Deci, descoperă care sunt punctele tale forte și apoi concentrează-te pe îmbunătățirea lor.

2. Cum performez?

Social media data center. smm stats, digital marketing research, market trends analysis. female expert studying online survey results. Free Vector

În mod uimitor, puțini oameni știu cum realizează lucrurile. Într-adevăr, majoritatea dintre noi nici măcar nu știm că diferiți oameni funcționează și se comportă diferit.

Când veți afla cum performați, veți beneficia de asta pentru RESTUL vieții voastre. Deci, ce înseamnă Drucker prin interpretare? Este vorba despre rezultate simple. Cu alte cuvinte: Cum obțin rezultate?

Gândiți-vă la aceste lucruri: cum faceți lucrurile? Cum înveți? Te comporti bine sub stres? Lucrezi bine în echipe mari? Lucrați mai bine la o companie mică sau una mare? Cum te concentrezi?

Este important să te cunoști pe tine însuți la acel nivel. Trebuie să găseaști o combinație de factori care fac posibil pentru tine să atingi potențialul maxim.

3. Care sunt valorile mele?

Workplace culture abstract concept vector illustration. shared values, belief systems, attitude at work, company team, corporate culture, high performance, employee health abstract metaphor. Free Vector

A lucra într-o organizație al cărei sistem de valori este inacceptabil sau incompatibil cu propriul său condamnă o persoană atât la frustrare, cât și la neperformanță.

Gândește-te doar la felul de persoană pe care vrei să o vezi în oglindă în fiecare dimineață.

Când răspunzi la aceste trei întrebări, sunt sigur că îți vei găsi cariera de vis. De asemenea, amintiți-vă că majoritatea oamenilor și-au creat cariera. Asta înseamnă că nimeni nu îți va îmâna cariera perfectă.

Singura problemă este că este nevoie de timp și de concentrare pentru a afla răspunsurile. Două lucruri despre care majoritatea dintre noi nu suntem serioși. Ne pierdem mult timp din activități fără sens. Și nu ne putem concentra asupra unui singur lucru mai mult de două minute. 

Nu uita, viața ta este cariera ta. Și dacă viața este lungă, și cariera ta este lungă.

Așadar, luați câteva luni, sau chiar ani, pentru a vă îmbunătăți cunoașterea de sine. Veți beneficia de aceasta pentru tot restul vieții.

Sursă: https://dariusforoux.com/3-career-questions/

Dacă vrei să vezi mai multe articole de acest gen și să fii la curent cu orice oportunitate interesantă pentru TINEri, fii sigur sp ne urmărești pe Instagram, Facebook și Telegram.

Reporter Youth.md: Daniela Panico

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Curs online gratuit pentru cei care vor să învețe mai multe despre jurnalism radio și online
Next Cinci filme scenariile cărora au fost luate din viața reală
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − seventeen =