Cinci filme scenariile cărora au fost luate din viața reală


filme interesante

În filme găsești o excelentă modalitate de relaxare, dar e foarte important ca ele să conțină și o parte educativă bine definită, datorită căreia spectatorul ar putea să-și schimbe unele concepții într-un mod pozitiv.

Echipa Youth.md a pregătit o listă de 5 filme, scenariile cărora le-a scris însăși viața. Nu te vor lăsa indiferent și datorită lor vei trăi altfel clipele pe care le ai în rezervă.

The Blind Side

filme

O dramă americană, în regia lui John Lee Hancock, ce redă povestea unui adolescent de culoare pe nume Michael Oher. Michael nu are un loc de trai, haine și mâncare. Într-o noapte el este văzut de familia Tuohy, care l-a adăpostit pentru câteva zile. Mai târziu Tuohy îl adoptă, iar Michael devine parte a unei familii integre. Filmul este emoționant și relevă o istorie de viață tristă, dar cu un final minunat. El instigă la bunătate sufletească, dragoste și caritate. 

Captain Fantastic

Un film în care se împletesc frumos tristețea și veselia, în regia lui Matt Ross. Filmul povestește istoria unei familii ce locuiește în pădure, departe de smogul marilor orașe. După moartea soției, Ben este nevoit să aibă singur grijă de cei cinci copii ai săi. Pentru a-și conduce mama pe ultimul drum, copiii trebuie să treacă prin prima lor încercare a vieții. Aceștia trec prin localități mari, văzând prima oară burghere și cola. E o poveste minunată, care te face să te gândești încă o dată asupra consumerismului și modului de trai pe care îl obișnuim.

The Last Song

O dramă americană în regia lui Julie Anne Robinson, bazată pe romanul cu același nume, scris de Nicholas Sparks. Filmul relatează povestea adolescentei Ronnie, care împreună cu fratele mai mic trebuie să petreacă vara alături de tatăl lor, cu care nu au o relație tocmai bună. În această aventură Ronnie îl întâlnește pe Will, care devine camaradul ei în operațiunea de pază a broscuțelor de pe plajă. Finalul este unul mai trist, dar foarte frumos conturat, iar întregul tablou te face să revizualizezi relațiile cu alte persoane, în vederea îmbunătățirii lor.

Gifted

O dramă americană în regia lui Marc Webb, ce relatează povestea unei fetițe de 7 ani, Mary Adler, care locuiește cu unchiul său Frank, iar cea mai bună prietenă este vecina ei de 43 de ani, Roberta. Chiar în prima zi de școală, Mary demonstrează capacități deosebite în calculele matematice. Curând este aflat faptul că mama ei a fost o matematiciană de succes, care și-a pus capăt zilelor. Filmul relevă problemele de familie dintre unchiul și bunica lui Mary și destinul mai puțin plăcut al unui copil cu capacități deosebite.

Water for Elephants

O dramă romantică americană în regia lui Francis Lawrence, care relatează povestea tânărului Jacob Jankowski. Jacob este un tânăr polonez ce locuiește în SUA. În ziua ultimului său examen la facultate, el este anunțat că părinții i-au decedat într-un accident de mașină. Astfel, Jacob pleacă din oraș și după câteva zile, urcă într-un tren de circ, condus de Auguste – un om fără principii. De-aici începe adevărata aventură a lui Jacob. Filmul redă o poveste de viață puternică, o relație dintre om, natură și animalele de circ, instigând la bunătate sufletească și înțelegere. 

Dacă ți-a plăcut articolul și ai dori să mai citești recomandări cu filme și nu numai, nu uita să dai un like paginii de Facebook, Instagram și canalului de telegram al platformei noastre!

Reporter Youth.md: Cătălina Bezer

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Dacă vrei să ai o carieră de vis, pune-ți aceste trei întrebări
Next Job // Solidarity Fund PL este în căutarea unui coleg/ă în echipa de Dezvoltare Urbană
Cristina Vasciuc
About the author

Cristina Vasciuc

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =