Curs de artă contemporană și curatoriat pentru tineri cu durata de 10 săptămâni


Curs de artă contemporană

Asociația Oberliht lansează un Curs de artă contemporană și curatoriat, care se va desfășura în Chișinău, în perioada 10 septembrie – 14 noiembrie 2020, și va aborda tema „Periferiei”, dimensiunile sale culturale, urbane și politice.

Despre program:

Acest curs de artă contemporană și curatoriat va servi drept cadru pentru cercetarea și analiza transformărilor politice, sociale și economice care au avut loc în regiunea noastră în ultimele decenii și se va concentra pe studiul artei contemporane și metodelor de lucru curatorial în afara instituțiilor consacrate, precum și pe diverse forme de activism cultural. Acest program își propune să dezvolte o atitudine civică activă la participanți prin cercetare artistică și activism cultural, completând curriculumul universitar existent cu module de educație non-formală.

În cadrul cursului se vor organiza seminarii teoretice, ateliere de lucru artistic (performance, sound art, cartografiere urbană, scriere critică, intervenții artistice în spațiul public, artivism ș. a.), explorări urbane, grupuri de lectură, evenimente comunitare în spații culturale alternative și prezentări accesibile publicului larg, în care vor participa experți din sfera artei, culturii și altor domenii din Moldova, România, Germania, Elveția, Belarus, Belgia, Kârzgâzstan, Italia, Estonia și alte țări. Programul cursului se va desfășura în Chișinău (Zpațiu, BUNKER / AMTAP, Apartament Deschis etc.), fiind completat de sesiuni online cu participarea unor experți străini și de sarcini de lucru individual (lecturarea unor texte, vizionarea materialelor video și exerciții de scriere).

INFORMAȚII PRACTICE

În cadrul cursului, între 10 septembrie – 14 noeimbrie 2020, săptămânal vor avea loc câteva activități, cu un număr total de 200 ore, inclusiv ore de lucru lucrate de acasă.

Taxa de participare

Participarea la întregul Curs este gratuită, pentru că credem că accesul la educație trebuie asigurat tuturor doritorilor, indiferent de statutul lor economic sau social. Participanții ar trebui să-și acopere singuri costurile aferente călătoriei internaționale și asigurării medicale, cazării la Chișinău și alte costuri legate de participarea lor.

Suport financiar

Va fi acordat suport financiar în mărime de până la 1000 MDL (pentru acoperirea costurilor asociate cu participarea la program) participanților care vor lua parte la cel puțin 7 module (70% din program / 140 ore), cu condiția finalizării proiectului personal până la sfârșitul Cursului.

Contribuție opțională

Ținem să precizăm că organizarea întregului program s-a făcut cu multiple eforturi al/e celor implicați/te (organizatori, parteneri, traineri, participanți, voluntari). Contribuții binevole sunt posibile în mărime de 50 lei pentru un singur modul și 500 MDL pentru întregul curs.

Profilul participanților

Cursul se adresează studenților și absolvenților instituțiilor de învățământ artistic (nelimitându-se la acestea), artiștilor și curatorilor emergenți și celor profesioniști, cercetătorilor și educatorilor din Republica Moldova, România, Ucraina și din alte țări, interesați de arta contemporană și lucrul curatorial.

Înscrie-te aici până pe data de 11 august 2020, ora 23:59. Persoanele selectate vor fi informate în scris până la 18 august 2020

Întregul apel de participare poate fi găsit aici.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous O seară LIVE cu scriitoarea de povești fantasy - Naomi Novik
Next [Interviu] Încarcă-te cu o doză de motivație bună alături de Carolina Cristian
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 16 =