[Interviu] Încarcă-te cu o doză de motivație bună alături de Carolina Cristian


[Interviu] Carolina este o tânără pentru care sănătatea este o prioritate, alături de frumusețea fizică și intelectuală.

Prin activitățile și blog-ul său zilnic ghidează o mulțime de persoane spre un stil de viață echilibrat, răspândește energie pozitivă și o bunăstare spirituală.

A început să practice sport acum un an, iar astăzi oglinzile sunt forța ei, arătând în cea mai bună formă a sa.

Spune că iubește ceea ce face, să îşi atingă obiectivele, dar în același timp să îi susțină și pe ceilalți să o facă. Iată de ce, dacă ești interesat de creșterea ta pe plan mental, fizic și spiritual îți propun mai jos să faci cunoștință cu o persoană care a fost propria schimbare din viața ei !

1. Pentru început, ai putea să ne familiarizezi cu careva lucruri generale din activitatea ta?

Activitatea de antrenor wellness presupune a sprijini persoane pe partea de alimentație echilibrată și mișcare, ulterior dacă persoana are un rezultat și dorește să transmită mai departe conceptul, poate să își îmbunătățească și situația profesional – financiară, sau să aibă un venit suplimentar cum s-a întâmplat la mine de la început.

Dar per general a fi antrenor wellness înseamnă a contribui în viața oamenilor, și de a-i ajuta să devină o versiune mai bună a lor.

2. Ce te motivează să menții un stil de viață echilibrat?

Ceea ce mă motivează să mențin un stil de viață echilibrat este dorința de a mă ajuta pe mine în primul rând să îmi duc corpul la următorul nivel și să mă bucur cat mai mult de beneficiile pe care le aduce o alimentație mai echilibrată, o viață activă.

3. De unde începem? (Ce complex de exerciții ar fi mai potrivit pentru un începător?)

Dacă e să ne referim la partea de mișcare, nu cred că există mișcare sau exerciții pentru începători, însă se pot recomanda ședințe de încălzire mai lungi cu ajutorul cărora corpul se poate adapta la mișcare. Iar în dependență de capacitatea și nevoia fiecăruia el se poate conecta la antrenametul dorit .

4. Este important să duci un jurnal al mâncarilor/meselor luate?

Consider că da, este important să duci un jurnal al meselor deoarece asta te poate face mai disciplinat și mai conștient , de asemenea îți poate arăta unde te situezi și la ce ai mai avea nevoie de lucru. Dacă ai un antrenor care te sprijină, ținerea unui jurnal îl poate ajuta mai bine să știe la ce mai are de lucrat împreună cu tine. 

5. De la ce a pornit ideea de a crea un blog destinat sănătății și frumuseții exterioare, cât și interioare?

Ideea de a crea un blog destinat sănătății și frumuseții a pornit de la un simplu hobby, care s-a transformat mai apoi într-o activitate utilă și plăcută. Consider că atunci cand poți aduce valoare în viețile oamenilor, poți ajunge la ei mult mai rapid în mediul online, iar asta este extraordinar.

6. Cum ai ajuns să practici yoga și ce beneficii îţi aduce?

Am început să fac yoga din dorința de a găsi o practică care să mă relaxeze și în același timp să devin mai flexibilă și mai puternică. De asemenea, consider că și partea spirituală este foarte importantă pentru a fi într-un echilibru și pentru a merge mai departe atunci când avem momente mai dificile . 

7. Ce carte ocupă locul de frunte în topul celor citite și prin ce te-a impresionat?

Cea mai bună carte pe care am citit-o până acum a fost cartea lui John C. Maxwell, Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale și m-a impresionat prin simpla ideie că noi oamenii nu ne perfecționăm de la sine, dar trebuie să avem această intenție, și de asemenea, dacă avem anumite scopuri sau vise, trebuie să ne dezvoltăm ca să le putem transforma în realitate. 

În această carte autorul pune foarte mult accent pe importanța dezvoltării și simt că rezonez foarte mult cu această ideie, deoarece doar prin dezvoltare putem să privim lumea altfel și putem să acționăm altfel decat am fost învățați să o facem.

8. Poţi să ne sugerezi o metodă personală de gestionare a stresului?

Pentru gestionarea stresului pot recomanda câteva mecanisme de cooping care au funcționat pentru mine și anume: sportul, cititul, plimbările în aer liber, comunicarea cu alți oameni care mențin o atitudine pozitivă și optimistă, meditație .

9. Ce sfat ai da unei persoane pentru a-i genera dorința de a face sport zilnic?

Cred că l-aș întreba de ce anume a început să facă sport și unde vrea să ajungă cu asta. Aș încerca să aflu motivația lui reală pentru care a început să facă sport. De asemenea , e foarte important să ne vizualizăm în viitor , să ne proiectăm ca și cum am reușit deja pentru a scoate maximul din noi.

Totodată i-aș recomanda să își facă o agendă săptămânală unde să plaseze și 3-4 ore de mișcare. Pe langă asta să își achiziționeze un training atractiv și confortabil care să îl atragă să facă sport. Și i-aș putea enumera câteva beneficii pe care ni le aduce sportul, și ce contribuție ar aduce aceste beneficii pentru sănătatea lui, nu doar pentru aspectul fizic.

Sper că această informație s-a transformat într-o motivație, încurajare și impact pozitiv  asupra vieții tale. Pentru mai mult sprijin și inspirație pentru a începe sau chiar a continua înainte cu stilul echilibrat poți face o vizită pe pagina de Instagram a Carolinei chiar aici

Iar pentru lucruri utile și interesante pentru tine, dar și note de bună dispoziție poți accesa pagina noastră de Facebook și Instagram !

Interviu realizat de reporterul youth.md: Vașciuc Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Curs de artă contemporană și curatoriat pentru tineri cu durata de 10 săptămâni
Next Cea mai mare competiție pentru antreprenori inovatori revine la Chișinău!
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + five =