EDU-ART: Curs Curatoriat de Iarnă condus de 3 curatori din Croația, Serbia și Estonia


curatoriat de iarna arta curs

Ești student la o facultate din domeniul artei? Sau poate ești un tânăr curator, artist? Înscrie-te la cursul „Curatoriat în afara contextului instituțional” condus de 3 curatori din Serbia, Croația și Estonia.

Edu-Art (educaţie artistică non-formală pentru o generaţie de tineri implicați social şi integrați din punct de vedere profesional) organizează Curatoriat în afara contextului instituțional în cadrul căruia vor fi o serie de seminare teoretice și prezentări publice condus de Nataša Bodrožić (Zagreb), Maja Ćirić (Belgrad) și Anders Härm (Tallinn)

Perioada de desfășurare a cursului: 27-29 februarie 2020
Locația: Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design / Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (sala 308, blocul 3, str. Al. Șciusev 137, Chișinău) / Colegiul Republican de Arte Plastice „Al. Plămădeală” (Galeria din Hol, et. 1, str. Independenței 1, Chișinău)

În cadrul celor trei module vă invităm să analizați, în formatul unui grup de lectură, diverse aspecte ce țin de rolul unui curator, care își propune să activeze în afara unor instituții de artă tradiționale (cum ar fi muzeele și galeriile de artă), adoptând noi poziții în raport cu contextul politic, economic și social local și sistemul global al artei.

Acest curs are drept scop să valorifice practicile curatoriale dezvoltate la periferia sistemului de artă dominant, dar care contribuie la o perspectivă globală. Acest lucru se va realiza în principal prin reflecție asupra contextului local și prin eforturi de a regîndi modul în care este posibil de a contribui în mod semnificativ la producerea de discursuri curatoriale.

Cursul va fi acompaniat de 3 prezentări publice în cadrul cărora curatorii invitați își vor împărtăși experiența proprie de lucru obținută în cadrul diverselor proiecte internaționale, cum ar fi Bienala de Artă de la Veneția, Bienala Tinerilor Artiști din regiunea Mediteraneană etc., își vor prezenta contextele în care activează și subiectele de interes public, aducând exemple de noi platforme puse la dispoziția artiștilor și a publicului interesat de arta contemporană.

Cursul este adresat studenților și educatorilor, artiștilor și curatorilor emergenți și celor stabiliți, interesați de practica curatorială în domeniul artei contemporane, și se va desfășura în limba engleză.

Pentru a vă înscrie la atelier, vă rugăm să completați următorul formular: link

Data limită de înscriere: 22 februarie 2020

Participarea este gratuită (în limita locurilor disponibile).

Mai multe detalii poți găsi, accesând acest link.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, zilnic pe youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Echipa Noi.md anunță concurs de selecție pentru jurnaliști
Next Participă la cel mai important beauty-eveniment din Moldova - expoziția BEAUTY!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 18 =