Știai că Voltaire scăpa de musafirii plictisitori prefăcându-se că leşină? Și că Balzac avea ca hobby hipnotismul? Lista de obiceiuri ale unora dintre cei mai prolifici scriitori are o grămadă de elemente miraculoase.
Camil Petrescu
A făcut tot posibilul să ajungă pe front în Primul Război Mondial, deși era constant respins – fie din cauza fizicului, nu prea impunător, fie din cauza lipsei banilor necesari pentru a plăti garanţia cerută la înrolare. Ajuns totuși în luptă, este declarat mort; apare însă un an mai târziu, în 1918, fiind eliberat din lagărul în care fusese reţinut.
Marin Preda
Nu scria cu creionul ori cu pixul, ci cu un stilou de aur, care nu a mai funcţionat niciodată după moartea lui. Pe 16 mai 1980, la Mogoșoaia, scriitorul este găsit decedat. Majoritatea cunoscuţilor suspectează o crimă. Dosarul său este făcut public mai târziu, iar din acesta reiese că moartea a fost cauzată de asfixiere prin acoperirea căilor respiratorii.
Georges Simenon
Scriitorul belgian Georges Simenon este unul dintre cei mai prolifici autori. Timp de mai multe zeci de ani, obişnuia să termine o carte la fiecare 11 zile. A publicat peste 530 de cărţi, majoritatea sub pseudonim.
Familia Shakespeare
Cu excepţia lui William, toţi membrii familiei Shakespeare au fost analfabeţi.
Taras Shevchenko
Monumente ridicate în cinstea poetului ucrainean Taras Shevchenko se găsesc în peste 1.200 de locuri din lume. Majoritatea, bineînțeles, se află în Ucraina.
Ion Ghica
Scriitorul şi omul politic român Ion Ghica a fost guvernator al insulei Samos (unde a trăit Pitagora).
James M.Barri
Toţi banii obţinuţi de James M. Barri de pe urma cărţii Peter Pan au fost donaţi unui spital.
Byron
Poetul englez Byron (1788-1824) era într-atât de îndrăgostit de civilizaţia elenă, încât s-a dus în Grecia să lupte împotriva turcilor în războiul grec pentru independenţă. Acolo s-a procopsit cu o răceală care i-a fost fatală. Grecii îl consideră un erou naţional.
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway s-a sinucis la 61 de ani. Nu a fost însă singurul din familia sa care a recurs la acest gest. Atât tatăl cât şi fratele său şi sora sa s-au sinucis
Lev Tolstoi
Lev Tolstoi a suferit de cazuri grave şi frecvente de depresie, şi, în cele din urmă, a devenit un ascet rătăcitor în cursul vieţii sale octogenare. Tragic, el a murit după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, plecând în miezul nopţii şi în mijlocul iernii spre gară.
Victor Hugo
Victor Hugo era un client atât de consecvent al bordelurilor, încât, la moartea sa, guvernul francez le-a dat o dispensă prostituatelor de a participa la înmormântare. Acestea s-au prezentat purtând, în semn de respect, voaluri negre… înfășurate în jurul părților intime.
Feodor Dostoievski
Feodor Dostoievski se temea că va fi îngropat de viu. Atât de puternică era această frică încât, ori de câte ori dormea departe de casă, lăsa un bilet pe noptieră în care cerea să nu fie îngropat imediat, dacă persoanei care încerca să-l trezească i s-ar fi părut că a murit.
Sigmund Freud
Sigmund Freud fuma 20 de trabucuri pe zi, chiar și după ce a fost diagnosticat cu cancer. Îngrijorați că cititorii atenți ai operei sale ar putea interpreta obiceiul ca pe-un fel de simbol falic, a declarat: „Uneori, un trabuc e doar un trabuc.” De asemenea, ocazional lua cocaină pentru a-și calma durerile de sinusuri, afecțiune care l-a sâcâit toată viața.
Jonathan Swift
Jonathan Swift era așa de pasionat de exercițiul fizic, încât, atunci când ploua, alerga pe scările casei în sus și în jos, ore la rând.
Yukio Mishima
Yukio Mishima, la 45 de ani, s-a eviscerat în suicidul ritual al samurailor – seppuku. După aceea a fost decapitat cu propria sabie de către unul din discipoli, care s-a sinucis și el.
Sper că acest articol ți-a stârnit curiozitatea. Pentru mai multă informație poți vizita site-ul nostru la Youth.md. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!
Reporter Youth.md: Sulima Daniela
No Comment