Top 6 filme biografice pe care trebuie să le vizionezi


filme biografice

Filmele biografice pot fi una dintre cele mai bune modalități de a spune o istorie. Complet exacte sau nu, pot da formă cuvintelor și pot oferi o perspectivă asupra alegerilor unei persoane, evenimentelor care au definit-o și căutării fericirii. Citește mai jos pentru a descoperi lista celor mai bune șase filme biografice care merită de privit.

1. Jocul codurilor (2014)

Bazat pe istoria din viața reală a legendarului criptanalist Alan Turing, filmul descrie cursa înfricoșătoare împotriva timpului de către Turing și echipa sa strălucită de “spărgători” de coduri din top secretul  Government Code din Marea Britanie și Școala Cypher din Bletchley Park, în cele mai întunecate zile al celui de-al doilea război mondial.  Geniul englez,  Alan Turing încearcă să spargă codul Enigmei germane cu ajutorul colegilor matematicieni.

The Imitation Game a fost nominalizat și a primit numeroase premii, cu portretizarea lui Turing de Benedict Cumberbatch în special. Filmul, distribuția și echipa sa au fost, de asemenea, onorați de Campania pentru Drepturile Omului (Campaign for Human Rights), cel mai mare grup LGBT de apărare a drepturilor din Statele Unite. Dacă știi puțin sau dorești să afli despre realizările și viața lui Turing, acest film este o introducere care te va ajuta să afli și înțelegi și mai multe.

2. Megan Leavey (2017)

Povestea adevărată a vieții lui Megan Leavey, o tânără caporală marină a cărei disciplină și legătură unice cu un câine de luptă militar au salvat multe vieți în timpul desfășurării operațiunilor sale în Irak. Desemnată să facă curățenie în unitatea K-9 după o audiere disciplinară, Leavey începe să se apropie cu Rex, un câine deosebit de agresiv pe care îl antrenează. Pe parcursul serviciului lor, Megan și Rex îndeplinesc peste 100 de misiuni, salvând o mulțime de vieți. „Megan Leavey” este un film puternic emoțional care într-un fel incredibil, având în vedere subiectul – evită cu totul sentimentalismul. De asemenea, mesajul filmului, despre cât de afectată poate fi relația dintre om și animal, este destul de emoționant.

3. The Zookeeper’s Wife (2017)

Filmul aduce în prim plan povestea adevărată a unei soții și mame care devine o eroină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În 1939, în Polonia, Antonina Żabińska și soțul său, Dr. Jan Żabiński se ocupă de Grădina Zoologică din Varșovia. Grădina Zoologică are din ce în ce mai mare succes de când a intrat în grija celor doi soți. Când țara este invadată de naziști, grădina zoologică este lichidată, iar multe dintre animalele sale au pier tragic. Ceea ce a fost odată o menajerie, va servi acum ca un sanctuar, unde perechea de medici veterinari poate ascunde oamenii polonezi, evrei persecutați.

Într-adevăr, acesta a fost planul periculos al celor doi, care, indiferent de consecințe, au refuzat să se resemneze în fața amenințării naziste și au adăpostit trei sute de evrei, femei și copii chiar sub nasul inamicului. “The Zookeeper’s Wife” este o poveste remarcabilă de curaj și sacrificiu într-una dintre cele mai întunecate perioade ale istoriei.

4. Teoria întregului (2014)

filme biografice

„Theory of Everything” (engleză) este povestea celui mai strălucit și celebru fizician, numit și succesorul lui Einstein. Este povestea lui Stephen Hawking și a soției sale Jane Wilde, studentă la arte de care s-a îndrăgostit în timp ce studia la Cambridge în anii 1960. La 21 de ani, Hawking este diagnosticat cu o boală fatală. Cu Jane alături, începe un studiu ambițios al timpului, din care i-a rămas foarte puțin, potrivit medicului său. El și Jane sfidează șanse teribile și deschid noi drumuri în domeniul medicinei și științei, realizând mai mult decât ar putea spera să-și imagineze. Un film bun, cu câteva performanțe puternice ale celor două personaje principale (Eddie Redmayne și Felicity Jones), îți oferă o privire frumoasă asupra vieții lui Stephen Hawking. 

5. Invincibilii (2011)

filme biografice

În urma unui teribil accident cu parapanta, Philippe (Francois Cluzet), un aristocrat înstărit, e nevoit să angajeze un asistent personal. Surprinzător, îl alege pe Driss (Omar Sy), un tânăr din suburbii, proaspăt ieșit din închisoare. Pe scurt, cea mai nepotrivită persoană pentru job. Lăsând la o parte lipsa lui de experiență, când vine vorba despre umor lucrurile se schimbă radical. Și astfel, toate barierele dispar, lăsând loc celor mai nebunești, ciudate și incredibil de amuzante aventuri, în care Philippe și Driss se antrenează constant, clădind o prietenie puternică, deși improbabilă. Pe ambii ceea ce-i desparte îi transformă în Invincibili, capabili să creeze cu un univers comun din două lumi aparent incompatibile.

6. Cursa (2016)

filme biografice

Tânărul Jesse Owens (Stephan James) devine o senzație în atletism în timp ce frecventează Universitatea de Stat din Ohio la începutul anilor 1930. Cu îndrumarea antrenorului Larry Snyder (Jason Sudeikis), Owens obține recunoașterea națională pentru realizarea numeroaselor recorduri. După dezbateri aprinse, Statele Unite decid să nu boicoteze olimpiadele din Germania nazistă. Depășind rasismul acasă și în străinătate, Owens profită de ocazia de a arăta Berlinului și lumii că este cel mai rapid om în viață. Din punct de vedere istoric, acest film spune o poveste grozavă. Istoria lui Jesse Owens are toată drama și emoția pe care ți le-ai putea dori vreodată.

Astfel de filme biografice ne arată viața unor persoane istorice în toată importanța și intensitatea sa. Ne spun pe larg povestea vieții lor, la pachet cu emoții și concluzii uimitoare. Iar pentru alte recomandări din categorii asemănătoare poți accesa pagina noastră de Facebook sau Instagram.

Reporter Youth.md: Vașciuc Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află în ce presupune domeniul IT-ului și care sunt avantaje și dezavantajele profesiei
Next Cinci concepții filosofice și ideologii. Cu care te identifici tu?
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + eight =