Conferința Ruby Wine se va desfășura online


Ruby Wine conferință online

Unica conferință din Moldova dedicată limbajului de programare Ruby își mută activitatea online! Ruby Wine are grijă de siguranța ta și a celor din jur și își urmează programul celei de-a doua ediții în mediul online, alături de speakeri calificați din toată lumea și participanți din întreaga Europă de Est. 

Vei face parte dintr-un chat comun, unde vei putea discuta și adresa întrebări spakerilor. Vino și inspiră-te alături de developeri și ingineri software de la GovPredict, Salt Edge, Railsware și Dressipi.

Conferința îți va oferi cele mai noi informații și te va ține la curent cu tendințele limbajului Ruby:

  • Chef InSpec for your security and compliance automation – Alexey Vasyliev, Web and Mobile Developer at Railsware, Kyiv/Ukraine

Toate aplicațiile web vor trebui să treacă un test de securitate, mai devreme sau mai târziu. Este produsul tău gata să-l treacă? Ce ai spune dacă ai adăuga “Continuous Compliance” în procesul de dezvoltare? La conferința vei afla cum te poate ajuta framework-ul Chef InSpec.

  • Strict Object Schema Validation. A powerful way to control your data. – Maxim Tkachenko, Web Lead developer at Salt Edge, Chisinau/Moldova

O nouă abordare a validării datelor. Definește schemele declarative direct în proiect, pentru  validare, convertire, generarea documentației API, white-listing. Scre cod util și DRY și beneficiază de o multitudine de lucruri care vor fi controlate. Uită de ActionController::Parameters sau de ~ validate_params methods:, ele nu îți vor mai fi utile.

  • Fixing Performance & Memory problems – Frederick Cheung, CTO at Dressipi, Ely/UK

Problemele de performanță te lasă la pământ? Ai mereu teama unei scurgeri de memorie? În această sesiune, vei cunoaște 2 cazuri care au rezolvat probleme de performanță și de scurgeri de memorie. Vei învăța să folosesti astfel de instrumente, precum ruby-prof și stackprof, să interpretezi rezultatele și să apreciezi performanța codului tău dintr-o altă perspectivă.

Cea mai mare provocare a scurgerilor de memorie e să le găsești. Vei învăța cum să folosești rbtrace și ObjectSpace ca să identifici din ce parte a codului provine scurgerea, pentru a rezolva problema cu încredere.

  • Ready to get dry? – David Breahna, Administrator, GovPredict, Chisinau/Moldova

Voi vorbi despre un set de librării dry-rb și cum te pot ele ajuta să scrii un cod mai clar, flexibil și mentenabil.

În fruntea listei stă dry-validation, un instrument care ajută la îmbunătățirea Form Object-urilor. Aceasta vine la pachet cu un DSL puternic, care îți permite să definești scheme și reguli de validare în afara modelelor tipice, lucru care poate fi folosit oriunde.

Al doilea instrument despre care vei afla este dry-transaction și cum DSL-ul său de tranzacții business a ajutat compania GovPredict să trateze erorile, excepțiile și funcțiile de chaining, astfel încît să aibă un cod clar. Conceptul care stă la bază se numește “Railway Oriented Programming”, care sare de la monade de succes la acele de eșec.

  • Discuții de panel

Limba de comunicare – engleză.

Ia-ți cu tine entuziasmul, buna dispoziție și savurează, în confortul casei tale, din cele mai utile noutăți și sfaturi Ruby, pe 4 aprilie 2020, alături de conferința online Ruby Wine 2.0.

Parteneri ce susțin Ruby Wine: sponsor general – GovPredict, sponsor Ruby – Salt Edge și sponsor Gold – Railsware.

Află mai multe detalii pe site-ul Ruby și urmărește pagina de Facebook!

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Alege-ți un program perfect de învățare şi continuă-ți studiile online
Next Participă la reuniunea online IAYSP pentru tineri interesați de liderism
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × four =