Conferința Națională a Organizațiilor de Tineret 2017: vezi cum a fost și ce au învățat participanții

cntmoldova, cnot, conferinta nationala a organizatiilor de tineret, dezvoltare instituționala, oportunități pentru tineri

Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a organizat în perioada 17 – 19 noiembrie cea de-a patra ediție a Conferinței Naționale a Organizațiilor de Tineret (CNOT). Aceasta s-a desfășurat la Vadul-lui-Vodă și a adunat reprezentanți ai peste 40 de organizații din țară.

Conferința Națională a Organizațiilor de Tineret (CNOT) este un eveniment desfășurat la nivel național și are drept scop crearea unei comunități a organizațiilor de tineret și oferirea unui suport necesar în capacitarea instituțională, servind o platformă de comunicare și interacțiune între acestea.

În acest sens, participanții au avut posibilitatea să participe la câteva sesiuni de instruire, care s-au desfășurat în paralel și anume: asigurarea durabilității organizațiilor prin buna guvernare și managementul riscului; instrumentele digitale pentru dezvoltarea, menținerea și păstrarea informației în cadrul unui ONG (Identificarea aplicațiilor și instrumentelor digitale (dropbox, google drive, trello, google docs, Asana, slack, mailchimp, canva, etc), ce prezintă și ce platforme de crowdfunding există; abordarea managementului organizațiilor din perspectiva drepturilor tinerilor. Au fost selectate aceste componente ca și urmare a evaluării instituționale din acest an, realizate de CNTM.

„Avem impresii pozitive fiindcă CNOT-ul (Conferința Națională a Organizațiilor de Tineret) aduce mereu  lucruri noi care contribuie la dezvoltarea organizației pe care o reprezentăm, și a noastră inclusiv. În urma acestui eveniment, am modificat organigrama asociației, fiindcă fiind la început de cale avem ce învăța și pune în practică. Ar fi bine ca organizațiile de tineret noi formate să poată aduce mai mulți participanți la seminare ca să aibă posibilitatea să învețe mai multe lucruri utile în activitatea lor”, a declarat Vadim Corostinschi, președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova.

În cadrul evenimentului, pe lângă sesiunile de bază, tinerii au avut posibilitatea să participe și să adreseze întrebări în cadrul unei discuții-panel despre importanța administrației publice în dezvoltarea sectorului de tineret, la care au luat parte Constantin Țurcanu, șef-adjunct al Direcției de Tineret din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ana Bezărău, coordonatoarea Serviciului de Voluntariat la ARTICO și Nicolai Loghin, membru al Biroului de Administrare la Consiliul Național al Tineretului din Moldova. Sesiunea a fost moderată de Alexandru Coica.

Cătălina Guțul, coordonatoarea direcției Monitorizarea și Evaluarea Politicilor de Tineret CNTM, a familiarizat participanții evenimentului cu raportul „Evaluarea Bugetelor Publice Locale 2017: componenta tineret” care analizează modul de alocare și utilizare a resurselor publice locale, inclusiv a aspectelor ce țin de oportunitatea și necesitatea acestora în domeniul tineret. De asemenea, tinerii au aflat despre Programul Național de Abilitare Economică a Tinerilor, care a fost posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID); să cunoască și să acceseze U-Report – instrumentul eficient și inovator în consultarea copiilor și tinerilor.

Pentru mai multe detalii vedeți fotografii de la eveniment sau reportajul video.

Conferința Națională a Organizațiilor de Tineret este organizată de Consiliul Național al Tineretului din Moldova în cadrul Programului anual de Granturi pentru sectorul de tineret, desfășurat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la seminarul HOFS şi găseşte răspunsul la întrebările tale legate de viața de student
Next (Job) VEO Worldwide Services caută un nou coleg în calitate de auditor de stocuri și flux
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − eleven =