Află care sunt impresiile tinerilor din echipa youth.md despre campania internațională „Football People”


Pe 15 octombrie, platformele informaționale youth.md, #diez, Zugo, dar și echipa locală de fotbal din Tohatin s-au alăturat campaniei internaționale „Football People”!

Fotbalul unește oamenii, sporește toleranța și incluziunea socială. Iată de ce, am decis să fim parte a unei ample mișcări internaționale, care cuprinde peste 100.000 oameni și se desfășoară în perioada  5-19 octombrie, „Football People”, și să promovăm valorile cu adevărat importante.

Această acțiune este organizată de către rețeaua Fare și are parte de susținerea Centrului de Informare și Resurse PRO BONO, a Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova, iar de pe 15 octombrie, și a platformelor, care motivează zilnic tinerii să gândească liber și fără prejudecăți, youth.md, #diez, Zugo, dar și a echipei locale de fotbal din Tohatin.

În acest sens, a avut loc un mini-campionat de fotbal la Tohatin la care am participat și noi.

Iată care sunt impresiile tinerilor din echipa youth.md despre acest eveniment:

“Un turneu de fotbal foarte frumos, prin care tinerii au avut posibilitatea să celebreze diversitatea prin sport. De obicei, orice competiție creează concurență și presiune. În cadrul acestui turneu a dominat respectul și caracterul foarte prietenos al jucătorilor. O inițiativa frumoasa care e reunit mulți tineri ambițioși.” a menționat Igor Ciurea, Secretar General al Consiliului Național al Tineretului din Moldova.

Nicu State a relatat că: “A fost o experiență unică. Chiar dacă practic fotbalul de 8 ani, nu am crezut că prin intermediul acestui tip de sport poți promova non-discriminarea, egalitatea și conviețuirea tinerilor. Deși, am luat locul IV, sunt mândru că am fost căpitanul unei echipe motivate, care a luptat și și-a dat toată silința pentru a obține un rezultat cât mai bun. Am fost de acord să particip în cadrul acțiunii „Football People”, căci în opinia mea, sportul este una dintre cele mai accesibile căi de promovare a bunei înțelegeri dintre tineri!”

 

Alexandru Tatarciuc a subliniat că: “A fost o atmosferă excepțională creată de suporteri. De asemenea, și cei din tribună percepeau energia și dorința fiecărei echipe de pe teren de a învinge. Fiecare și-a dat silința și toate puterile pe terenul de fotbal și au castigat intr-adevar cei mai buni.”

 

“Am participat în cadrul mini-turneului de fotbal de la Tohatin alături de colegii mei, iar în timpul meciurilor m-am convins că sunt niște băieți foarte buni. Deși, nu am reușit să ne impunem în cadrul acestora, ne-am făcut noi prieteni de la Zugo și #Diez și, în pofida oboselii, amintirile de neuitat au meritat tot efortul depus. Mi-ar plăcea să mai fie organizate asemenea turnee, pentru a creea relații frumoase, de prietenie între aceste trei platforme informaționale.” a spus Ian Lungu.

“A fost o idee minunata să se organizeze un meci de fotbal între portalele de știri din Moldova, căci aceste acțiuni sporesc considerabil toleranța. A fost superb. Deși, la început aveam unele temeri și-mi era frică să nu cad din cauza unei fracturi anterioare, făcând cunoștință cu membrii celorlalte departamente și muncind cot la cot, ca să câștigăm, am reușit să trec peste acestea. În cadrul turneului, am îmbinat utilul cu plăcutul, căci am promovat un mod sănătos de viață, am făcut sport la aer curat, am cunoscut oameni noi și am evadat din rutina zilnică. Sper să mai am ocazia să joc fotbal împreună cu băieții, pentru a ne dezvolta ca o echipă armonioasă, unită și a obține victorii în viitor.” a mărturisit Constantin Arhip.

 

Yasin Karabacak a declarat că: “Evenimentul a fost organizat foarte fain. În timpul pauzelor puteam servi apă, sucuri, chiar și ceai sau cafea cu biscuiți. Echipele cu care am jucat, Zugo și Diez, au fost destul de pozitive, așa că am avut meciuri frumoase cu acestea.”

 

“Tot evenimentul a fost super. Locația a fost ușor de găsit, ambianța frumoasă și liniștită. Însuși meciul de fotbal a fost super. Am jucat cu echipele de la Diez și Zugo, formate din niște jucători destul de buni, toți erau mai mari decât noi, deci a fost interesant, ne-am simțit bine cu toții. Desigur, am venit acasă cu unele fracturi, dar a fost tare nice. A fost un mix bun dintre vremea favorabilă, puțin răcoroasă, așa încât nu ne-a fost prea cald. ” susține Călin Crețu.

 

 

 

 

 

Participând în cadrul mișcării „Football People”, noi, membrii youth.md, am demonstrat excelente abilități sportive, ne-am consolidat spiritul de echipă și chiar dacă nu am urcat pe prima treaptă a clasamentului, am reușit să ne creăm amintiri frumoase și să petrecem minunat timpul împreună.

 

Autor: Alexandrina Garuța

Fotograf: Ian Lungu

 

Previous Crafti te invită să creezi forme uimitoare la un master-class de decupaj
Next Vezi care sunt subiectele Summit-ului Internațional 2017
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *