Participă la Clubul de Carte Cultivate și discută despre „Un veac de singurătate” de Pablo Neruda


„Un veac de singurătate”

Ți-ar plăcea să stai la povești despre ceea ce citești? Participă la Clubul de Carte lunar Cultivate. Găsește timp pentru lectură, pentru discuții frumoase, alături de persoane care împărtășesc aceleași viziuni ca și tine!

A șasea ediție a Clubului de Carte Cultivate, va avea loc joi, 23 iulie 2020, ora 19:00, pe platforma ZOOM.

Cartea despre care se va discuta în această ediție este „Un veac de singurătate” a autorului columbian Gabriel García Márquez. Prima ediție a romanului a fost publicată pe 5 iunie 1967 la Buenos Aires, Argentina, cu un triaj inițial de 8.000 de exemplare.

Pentru fluența ideilor, sunt invitate să participe la discuții doar persoanele care au citit cartea. Numărul de locuri disponibil: 10 locuri. Înscriere: 0728783906 / madalina@cultivate.ro

DESPRE CARTE:

Un veac de singurătate este considerat cel mai frumos roman de expresie spaniolă din toate timpurile, așa cum mărturisește și Pablo Neruda, numindu-l „Don Quijote al timpului nostru”. Romanul are în centru o istorie veche de sute de ani a familiei Buendia, trăită pe parcursul a șapte generații. Construită în jurul fanteziilor, obsesiilor, pasiuniloe, disperărilor și speranțelor acestei familii, romanul spune, de fapt, istoria miticului Macondo, întemeiat de patriarhul Jose Arcadio Buendia, un teritoriu bogat, unde fantasticul se împletește deseori cu realitatea, miraculosul conviețuiește firesc cu viața simplă de zi cu zi.

Întreg universul romanului Un veac de singurătate aduce în prim plan ideea că Macondo nu este un teritoriu mărginit, nu are granițe clar definite, ci iese în universalitate, istoria sa fiind considerată de fapt istoria existenței umane, o stare de spirit prin excelență.

Dacă ai citit acest roman, dacă ți-a plăcut sau nu, sau dacă te-am făcut curios/curioasă, hai la clubul de lectură Cultivate. În fiecare joi, de la ora 19:00, pe ZOOM. Participarea este GRATUITĂ, iar numărul limită de participanți este 10.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate pentru designerii locali: creează un model inovativ de măști!
Next #PrinMoldovaFărăHartă // Descoperă una dintre minunile naturale ale Moldovei - Gigantul Corjeuțului
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − 3 =