#PrinMoldovaFărăHartă // Descoperă una dintre minunile naturale ale Moldovei – Gigantul Corjeuțului


De multe ori ne facem planuri pentru vacanțe ca să plecăm peste hotarele Moldovei, dar nu știm că și în țărișoara noastră sunt foarte multe locuri frumoase care merită a fi vizitate. Astăzi, am decis să vă prezentăm Gigantul Corjeuțului.

Gigantul Corjeuțului:

La nordul Moldovei, în raionul Briceni satul Corjeuți se află o capodoperă naturală, cu o priveliște nemaipomenită. Este vorba despre  stâncile înalt ridicate care sunt cheia de vizită a satului Corjeuți. Urcând stânca Țiglăul vei avea parte o panoramă magnifică: vei vedea întregul sat și regiunea de la picioarele tale!

Prima vatră a localității a apărut în preajma stâncilor ca apoi să se extindă. În vârful stâncilor poți observa o poartă din pietre, de unde doriți vedea cum curge la vale Lopatnicul. Este foarte riscant și periculos să urci aceste stângi deoarece sunt foarte abrupte. Înainte, Gigantul Corjeuțului găzduia competiții de alpinism, însă în prezent poalele stâncilor a devenit o carieră ilegală de piatră.

Dacă până acum Gigantul Corejuțului a ținut piept tuturor obstacolelor, de acum încolo, extragerea ilegală ar putea pune sub pericol acest loc. Dar până atunci, dacă nu aveți planuri pentru vară aceasta, puteți merge oricând să vizitați această capodoperă.

Dacă doriți mai multe informații despre locurile frumoase din Moldova, nu ezitați să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook sau Instagram.

Reporter Youth.md: Carolina Vieru 

Prin intermediul #prinmoldovafărăhartă, reporterii Youth.md te încurajează să călătoreşti, mai întâi de toate, la tine acasă. Noi venim cu sugestii şi detalii, tu vino cu dragostea de plai!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la Clubul de Carte Cultivate și discută despre „Un veac de singurătate” de Pablo Neruda
Next Granturi pentru tinerii din Diasporă în cadrul programului Diaspora Engagement HUB
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × four =