Chișinău poate deveni Capitala Europeană a Tineretului în anul 2021! Vezi cum poți susține această inițiativă

Chișinău - capitala tineretului 2021, Chișinău, #ChișinăuEYC

Capitala Europeană a Tineretului (abreviat EYC) este titlul acordat unui oraș european pentru o perioadă de un an, în timpul căruia i se dă șansa să manifeste, prin intermediul unui program cu multe fațete, viața și dezvoltarea culturală, socială, politică și economică a tineretului. 

Pentru anul 2021, cinci orașe, inclusiv și capitala noastră, au reușit să treacă de prima etapă.

Chișinăul are locuri în care sufletul se odihnește, locuri în care spiritul poate renaște, locuri care ne definesc atât tinerețea și copilăria noastră, cât și cea a părinților noștri. Pe lângă asta, tinerii Republicii Moldova sunt promotorii unei mișcări de susținere a candidaturii orașului Chișinău. Câțiva din ei au demonstrat abilități organizatorice, mobilizându-se pentru a-și răspândi mesajul atât în țară, cât și în mass-media.

Îndemnăm pe fiecare să fie parte a aceastei campanii. Suntem în stare să creăm lucruri minunate, dacă ne mobilizăm, dacă devenim o forță, un întreg. De aceea, provocăm în special tinerii, să fie cât mai receptivi, în deosebi pe social media. Fă o poză în care să se vadă clar că susții Chișinăul în competiție pentru Capitala Europeană a Tineretului cu hashtag-ul #ChisinauEYC.

Capitala Europeană a Tineretului este o inițiativă a Forumului Tineretului European, iar prima capitală a fost aleasă în 2009. Din 2014, Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei este un partener oficial al proiectului Capitală Europeană a Tineretului.

Autoare: Cristina Pananguța

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Șase idei de jocuri cu prietenii, care nu o să vă lase să vă plictisiți
Next Fii schimbarea în comunitatea ta! Aplică pentru Wave Week Moldova 2018!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + seven =