Descoperă lumea filmelor animate cu Youth.md!


Animația este ramura cinematografiei care permite totala descătușare a imaginației și puterii creativității. Oportunitățile acesteia sunt infinite, chiar și o idee imposibilă sau ireală poate lua naștere sub formă unor desene animate.

În cadrul unui film animat, realitatea este modelată și folosită după propria dorință a artistului, iar mesajele transmise se pot axa pe teme importante și de valoare. Filmele animate fascinează privitorul de orice vârstă prin culoarea și stilul care se îmbină armonios cu subiectele abordate.

Citește în continuare pentru a afla despre patru filme animate unice care sparg stereotipul că animația este doar pentru copiii mici!

Isle of dogs

Din cauza unui focar de gripă canină, primarul unui orășel din Japonia se vede obligat să alunge toți câinii din oraș. Ajungând în carantină pe o insulă care ține loc de groapă de gunoi, Chief, Rex, Boss, Duke și King nu pot decât să deplângă situația mizeră în care se află. După mai multe zile care au trecut fără să se întâmple nimic palpitant, cei cinci prieteni nu pot decât să dea voioși din codiță când pe insulă își face apariția un băiețel venit să-și caute cățelul, prietenul său cel mai fidel. 

Însă căutarea nu este lipsită de peripeții, iar patrupezii vor trebui să-l ajute pe băiat să-și regăsească prietenul înainte ca autoritățile japoneze să îl oblige să se întoarcă acasă.

Loving Vincent

Loving Vincent prezintă viaţa şi moartea controversată a lui marelui artist olandez Vincent van Gogh printr-o animaţie  şi populată cu personajele desenate de el. Filmul explorează în profunzime lumea interioară a pictorului văzută prin ochii oamenior care l-au cunoscut și care au participat în evoluția și dezvoltarea sa ca artist plastic și pune accent pe emoții și stări pshilogice puternice și zguduitoare.

Animația filmului cucerește privitorul prin unicitatea sa, fiecare cadru fiind pictat în ulei într-un stil cât mai apropiat celui pe care l-a avut Vincent van Gogh în lucrările sale.

La tortue rouge

O poveste complexă despre momentele marcante din viața unui om, spusă din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insula tropicală populată de țestoase, crabi și păsări. Filmul are grijă să nu ofere publicului prea multe detalii. În schimb, spectatorii sunt încurajați să se identifice cu personajul principal și să descopere pe cont propriu semnificația ascunsă a acestei parabole alegorice.

Cu toate că filmul nu are dialog, povestea reușește să ridice o serie de întrebări despre ambiție, acceptare și cât de importanţi sunt cei de lângă tine.

Kubo și lăuta magică

Filmul este o aventură animată plasată într-o Japonie fantastică creată de legendarul studio Laika. Protagonistul, istețul Kubo, un adolescent bun la suflet, duce o viață modestă, spunând legende care captivează oamenii din orășelul lui. Existența liniștită îi e dată peste cap în momentul când invocă fără să vrea un spirit din trecut, care năvălește din ceruri pe pământ pentru aduce la bun sfârșit o răzbunare veche de câteva secole.

Kubo pornește într-o aventură extraordinară pentru a-și salva familia, dar și pentru a dezlega misterul tatălui său, mort acum, odinioară cel mai mare samurai pe care omenirea l-a cunoscut vreodată.

Fiecare poate găsi ceva special, aproape de personalitatea sa într-un film de animație. Nu ezita și descoperă această formă a artei cinematografice!

Reporter: Jangă Alexandru
Mai multe detalii despre istoria filmelor animate găseşti aici.
Iar pentru alte informaţii şi articole accesaţi mereu youth.md.
Previous Banca Națională a Moldovei (BNM) își deschide ușile pentru viitorii specialiști ai țării!
Next 5 metode ce te vor ajuta să treci peste frica de a vorbi în public
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *