„Champions of Change 2020” premiază persoanele cu inițiativă din Republica Moldova


Gala „Champions of Change 2020”, cel mai uimitor proiect ce premiază schimbarea, revine. În acest an, ceremonia oficială de decernare a câștigătorilor se va desfășura online, pe 29 decembrie, începând cu ora 14.00. Evenimentul este organizat de Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova), în colaborare cu Friedrich Naumann Foundation for Freedom.

Printre cei 15 laureați nominalizați în acest an se numără lideri de opinie, activiști civici, autori ai unor proiecte remarcabile, tineri și lucrători de tineret, care, prin intermediul activităților și inițiativelor lor, continuă să aducă schimbări în comunitățile lor și sunt un exemplu demn de urmat pentru semenii lor. Trei dintre aceștia vor primi câte un grant în valoare de 1000 de euro pentru a-și pune în aplicare ideile, astfel încât impactul activității să fie unul și mai mare.

Fie că este vorba despre antreprenori, reprezentanți ai organizațiilor societății civile, facilitatori care optează pentru o educație de calitate sau tineri, pe toți îi unește dorința de a face lumea mai bună, de a stimula schimbarea și de a duce faima țării și peste hotarele ei. Lista participanților la concurs și istoriile lor impresionante pot fi urmărite pe pagina oficială a evenimentului sau pe Youth.md.

Proiectul Champions of Change constituie o premieră pentru Republica Moldova și are drept obiectiv să identifice persoanele cu inițiativă din Republica Moldova și să promoveze istoriile lor de succes. La ediția din 2019 au fost identificați 36 de laureați, dintre care Ion Babici, fondatorul Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA din Soroca, Mihai Chitaica din s. Varnița, raionul Anenii Noi, fondatorul unei școli de caiac-canoie și comunitatea online Ask a Mom au beneficiat de granturi.

LID Moldova este o organizație independentă, non-profit, înființată în anul 2019, de către un grup de tineri profesioniști, lideri de opinie și specialiști în domeniile lor de activitate.

Champions of Change 2020 este un proiect implementat de Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova), cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova. Opiniile exprimate aparțin vorbitorilor și nu reflectă neapărat poziția FNF și LID Moldova

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Campania „O minune de Crăciun”
Next Înscrie-te acum la stagiul „IT Career Starter” și începe o carieră în IT de succes
Laboratorul de Initiative pentru Dezvoltare
About the author

Laboratorul de Initiative pentru Dezvoltare

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + eighteen =