Cenaclul Republica online, a șasea ediție cu Gabi Eftimie și Teodora Coman


cenaclul republica online

Vineri, 12 iunie, ora 19.00, va avea loc a șasea întâlnire online la Cenaclul Republica. Vor fi invitate două din cele mai puternice voci ale poeziei de după anii 2000: Gabi Eftimie și Teodora Coman! Moderator: Moni Stănilă.

Teodora Coman:

Teodora (n. 1976, Sibiu) a publicat trei volume de poezie la Casa de Editură Max Blecher: cârtița de mansardă (2015), foloase necuvenite (2017) și soft guerrilla (2019).

Cărțile sale au fost apreciate cu premii și nominalizări.

Poeme de ale sale au fost traduse în mai multe limbi și au fost incluse în antologii importante și a participat la ateliere și workshopuri din țară și din străinătate.

Gabi Eftimie:

Gabi (8 martie 1981, Luduș, Mureș), a debutat cu ochii roșii polaroid. acesta este un test (Vinea, 2006), urmat de nordul e o stare de spirit (Charmides, 2014). Al treilea volum, sputnik în grădină (2020), în curs de apariție la OMG.

A fost inclusă în antologiile (în română, maghiară, germană, suedeză, engleză, spaniolă): hotel cosmos, poezie românească SF (fractalia, 2019), Die Spitzenelf (edition textfluss, Danube Books, Ulm, 2018), A kétezres nemzedék (Syllabux, 2017, Budapesta), Om jag inte får tala med någon nu (Tranan, 2011, Stockholm), Compania poeților tineri (compania, 2011), Poezia antiutopică (Paralela 45, 2010), The Vanishing Point that Whistles (Talisman House, Publishers, USA, 2011), Un secol de poezie română scrisă de femei (Cartier, 2019, Rep. Moldova).

A participat la diverse festivaluri și workshopuri, printre care la cel organizat de ICR la Visby, Suedia, în 2009. Din 2011 trăiește în Suedia unde traduce literatură pentru adulți și copii, din limbile germană, suedeză și engleză și predă limba suedeză.

Pentru informații suplimentare, accesați link-ul cu pagina evenimentului.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu te invită la 10 zile inedite de teatru
Next Ce este suportul social și cum acesta ne îmbunătățește viața?
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 17 =