CIR Pro Bono anunță concurs de selectare a unui expert responsabil de elaborarea unei strategii de comunicare


concurs pro bono comunicare

Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono” anunță concurs de selectare a unui expert responsabil de elaborarea unei strategii de comunicare.

Centrul de Informare și Resurse Pro Bono implementează proiectul „Sporirea participării civice în procesul decizional în satul Tohatin”, în contextul programului de granturi lansat în cadrul proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. 

Prin intermediul proiectului, CIR Pro Bono urmărește crearea unor instrumente durabile de colaborare și implicare a OSC/ grupuri de inițiativă și APL din comuna Tohatin pentru identificarea și soluționarea problemelor locale.

Astfel, asociația este în căutarea unei persoane care va colecta date și va elabora un document strategic de comunicare cu populația ce va fi propus spre aprobare APL.

Acesta va fi responsabil de realizarea unei strategii de comunicare cu un set de recomandări practice pentru soluționarea deficiențelor în comunicarea și cooperarea dintre APL și OSC-urile din localitate. Strategia va fi dezvoltată în mod participativ de către un grup de lucru constituit la nivel local cu suportul unui expert extern. Grupul va identifica toate instrumentele de comunicare existente dar și cele cu potențial de dezvoltare și implementare la nivel local. Documentul va fi unul practic, orientat spre susținerea și promovarea priorităților locale de dezvoltare, precum și spre încurajarea transparentizării și implicării populației în procesul de luare a deciziilor.  

Persoana selectată trebuie să aibă experiență de lucru cu autoritățile publice locale, cu reprezentanții organizațiilor necomerciale, să înțeleagă specificul colaborării cu toți actorii implicați. De asemenea, să aibă experiență în dezvoltarea unor strategii și planuri de comunicare.

Toți cei interesați vor expedia CV-ul și o scrisoare de intenție în cadrul căreia vor face o scurtă descriere a metodologiei cum vor identifica barierele și deficiențele de comunicare. Dosarul va fi expediat la adresa de email cir.probono@gmail.com, până pe 28 decembrie.

Mai multe detalii despre organizație afli pe pagina acestora.

Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. 

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Burse pentru tineri: Centrul de Informaţii Universitare anunţă programul ''Burse de Merit-2019''
Next CIR Pro Pono angajează un expert responsabil de colectarea de date
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + seventeen =