Cele mai periculoase locuințe din întreaga lume


locuințe

Atunci când imaginația ne zboară la înfățișarea unei locuințe ordinare, în fața ochilor ne este reprezentată o casă cu un aspect lejer, a cărui atmosferă ne transmite doar emoții de confort, liniște și comoditate. Însă, în ciuda acestei imagini, există case a căror design a fost predestinat persoanelor în căutare de adrenalină, neînfricate și mereu gata de noi provocări. 

Dacă sunteți interesați în a afla cât mai multe detalii inedite despre acest tip de locuințe pândite de pericolul în sine, vă îndemnăm să citiți în continuare!

The Tree House

Cunoscută ca și ,,Casa susținută pe trei picioroange”. A fost construită de profesorul de arhitectură Terunobu Fujimori, care și-a dorit dintotdeauna o casă în copac. În 2004 casa visurilor sale a fost gata. Ridicată în provincia Takasugi-an, China, în grădina tatălui său, pe o plantație de ceai, casuța pare să sfideze legile gravitației: 3 pari, aparent fragili, susțin căsuța la care a visat din copilărie.

Apartamentele Wozoco

Situat în orașele de grădină occidentală din Amsterdam, construite la jumătatea secolului trecut; blocul face parte dintr-un plan de densificare stabilit în anii 1990. Densitatea crescută a amenințat parcurile și spațiile verzi deschise, una dintre principalele calități ale acestei zone. Blocul propus conține 100 de apartamente și servicii pentru persoanele de peste 55 de ani; are o formă alungită și o orientare nord-sud. Apartamentele adoptă un modul larg pe fațadă, de 7-20 metri, pentru a suplini lipsa de adâncime datorită parcelei înguse.

Meteorele Grecești

Meteorele sunt  mănăstiri medievale si reprezintă unul dintre cele mai mari complexe și importante mănăstiri ortodoxe din Grecia. Situate pe partea de sus a formațiunilor de roci naturale, 24 de mănăstiri au fost construite în secolul 15, în ciuda dificultăților incredibile. Nu vă așteptați să ieșiți din locuințe în fiecare zi dacă trăți în această mănăstire. Când a fost construită, singurul mod în care oamenii puteau ajunge acasă  era printr-o scară de frânghie sau un coș suspendat.

Insula “Just Room Enough”

Cea mai mică insulă locuită din lume se numește Just Room Enough Island. Găsită pe râul care desparte New York-ul și Ontario, există multe insule mici aici. Dar aceasta este unică. Abia spațiu suficient pentru casă, insula are doar o cantitate mică de teren dincolo de ea, apa înconjoară total casa. Deci nu este un loc minunat pentru a locui. Dar, dintr-un anumit motiv, o familie o face. Se pare că în anii 1950 au cumpărat insula și în curând au decis că va fi locul perfect pentru a construi o casă.

Reporter Youth.md: Șchiopu Felicia

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Proiectul „Revitalizare Urbană prin artă murală” este în căutarea unui artist
Next America House vă invită să aflați mai multe despre Programul „Startup Universities”
Evelina Ciutac
About the author

Evelina Ciutac

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 9 =