Ai o idee de afacere eco? Înscrie-te la ClimateLaunchpad Moldova și beneficiază de suport pentru startup

ClimateLaunchpad Moldova, ecovisio, startup

ClimateLaunchpad Moldova​ este competiția în cadrul căreia participanții vor primi tot suportul necesar ca să își dezvolte ideile de afaceri cleantech în adevărate startup-uri cu impact global. Ideile pot fi inovații în domeniul energiei regenerabile, tranziției durabile în lanțul alimentar, mobilității urbane durabile, sau oricare alt domeniu de combatere a schimbărilor climatice, având la bază două principii: utilizareatehnologiilor existente pentru a genera mai mult cu mai puține resurse și prezența potențialului comercial.

Înscrierile sunt deschise oricui are o idee ce îmbină afacerea cu ecologia. Sunt invitați să aplice studenții, startup-urile, antreprenorii, cercetătorii, organizațiile publice, consultanții și inginerii care doresc să-și vadă ideea finanțată și lansată la nivel mondial.

Programul constă din 4 etape (limba de lucru este engleza):

  • Boot Camp – 30 Iunie – 1 Iulie la Eco-Village, Rîșcova, Criuleni

Programul va începe cu o business-tabără de două zile, pe parcursul cărora participanții vor avea parte de instruire intensivă din partea unor traineri locali și internaționali cu o experiență vastă în atreprenoriat despre tot ce trebuie să știe pentru a-și iniția o afacere în domeniu.

  • Sesiuni de coaching – Iulie – August la hub-ul Tekwill, Chișinău (zile de sâmbătă)

Vor urma 6 sesiuni de coaching derulate de mentori locali și internaționali. Fiecare sesiune abordează o temă relevantă construirii unui plan de afaceri solid în domeniul tehnologiilor ecologice (segmentarea pieței, finanțe, tehnici de vânzări, promovare etc.).

  • Finala Națională​ 15 Septembrie la hub-ul Tekwill, Chișinău

În cadrul Finalei Naționale, participanții își vor prezenta planul de afaceri în fața unui juriu profesionist. Trei din cele mai promițătoare idei vor merge mai departe în Finala Globală, unde vor concura cu finaliștii din celelalte 44 de țări participante.

  • Finala Globală – 1-2 Noiembrie la Edinburgh, Scoția

La Finală Globală echipele își vor prezenta ideile în fața unor investitori și antreprenori de top din domeniul tehnologiilor ecologice la nivel global. Vor primi feedback despre cum să își îmbunătățească ideea și vor avea ocazia să își discute amănunțit planul de afaceri în cadrul sesiunilor de networking.

Locul I se premiază cu 10.000 de EURO, locul al II-lea cu 5.000 de EURO, iar locul al III-lea cu 2.500 de EURO.

Mai mult, primii 10 clasați în top vor fi acceptați în Climate-KIC Accelerator,​ prima școală de afaceri din lume pentru antreprenorii din domeniul tehnologiilor ecologice, unde pe parcursul a 18 luni vor fi învățați să își dezvolte inovațiile și să își accelereze afacerile. Valoarea acestui program se ridică la 105.000 EURO.

Participarea este gratuită, fără limite de vârstă.

Vă puteți înregistra AICI; termenul-limită este 17 iunie​. 

Mai multe detalii despreClimateLaunchpad găsiți pe pagina web a organizatorilor  și pagina de Facebook.

Coordonator program:​ Olesea Țerna, olesea@ecovisio​.org,​ +373 69 008 296.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „Nopțile pianistice” revine la Chișinău la a XVI-a ediție cu pianiști consacrați și tineri muzicieni
Next Înscrie-te la un schimb cultural în Portugalia şi află mai multe despre mediul înconjurător
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 1 =