Instruiri pentru fete și femei despre educație financiară


instruiri educație financiară

ProActive te invită la o serie de instruiri pentru femei și fete despre educație financiară. Cunoștințele femeii privind finanțele și gestiunea financiară sunt de primă necesitate pentru o societate prosperă! Aplică și tu!

Context:

Studiile arată că într-o familie, în mare parte, responsabile pentru cheltuieli curente și cheltuieli legate de bunăstarea copiilor sunt femeile, ceea ce confirmă faptul că femeile investesc 80% din veniturile lor în educația și îngrijirea copiilor și a vârstnicilor.

Deși salariul femeilor este cu 14.4% mai mic decât cel al bărbaților, ele au tendința să economisească mai mult. Totuși, ele sunt mai dispuse să trăiască în sărăcie după pensionare.

Sunt multe instrumente care pot ajuta femeile să ajungă de la scopul lor financiar la rezultat și să își schimbe viața, iar educația financiară este primul pas către conștientizarea responsabilității față de propriul lor destin.

Despre instruiri:

În colaborare cu UN Women Moldova și cu susținerea financiară a Japoniei, lansăm o serie de instruiri în domeniul educației financiare pentru fete și femei.

Instruirile reprezintă o combinație de subiecte practice pentru a oferi participantelor  tehnici și cunoștințe aplicabile în viața de zi cu zi.

Acestea vor fi organizate în format online, cu durata totală de 8 zile, adică 2 săptămâni, a câte 2-3 ore pe zi, iar la sfârșit de instruire, fiecare participantă va primi câte un certificat.

La training-uri vorbim despre:

–        Ce este educația financiară și cum putem fi mai disciplinați cu banii noștri, astfel încât să ne ajungă și să ne mai și rămână.

–        Cum se gestionează banii proprii și ai familiei. Vom elabora bugetul personal și de familie.

–        Ce sunt economiile și investițiile personale și cum ne formăm perna de siguranță financiară.

–        Noțiuni generale despre bani la nivel de țară, rolul nostru în formarea bugetului public național și investiții.

–        Cum se calculează salariul și contribuțiile salariale, tipurile de concedii și indemnizații de la locul de muncă.

–        Povara îndatorării și dacă există datorii bune care ne propulsează spre venituri mai mari.

–        Strategii de creștere a veniturilor, tipuri de investiții personale și instrumente de modelarea financiară personală.

Cursul a fost conceput special pentru femeile și fetele fără experiență sau cu experiență limitată în domeniul gestionării finanțelor personale și familiale pe termen lung.

Studierea acestui curs  va ajuta femeile și fetele să înțeleagă care sunt factorii care le determină să ia anumite decizii financiare, cum să economisească pentru a-și îndeplini mai ușor anumite dorințe și cum să folosească banii ca un instrument care să le ajute să se dezvolte și să aibă o viață mai bună și în armonie. Acest fapt va contribui la creșterea gradului de educație financiară în țară.

Pentru cine este această instruire?

Femei și fete care au împlinit vârsta de 18 ani

Costul instruirii:

Instruirea este gratuită!

Participantele vor investi doar timpul și dedicația lor în aceste 8 zile de instruire.

Bonus cadou: participantele vor avea acces la un chat direct cu experții din cadrul programului și vor face parte din grupul care va beneficia de sesiuni de coaching.

Pentru înregistrare completează formularul pe care îl găsești aici: www.banilafeminin.md

Data lansării instruirilor: 23 Aprilie 2021

Sesiunile de training au loc online și durează 2 săptămâni (8 zile)

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Lumea astrologiei, pseudoștiința care explică legătura dintre oameni și obiectele cerești
Next Webinar: Întrebări Incomode despre Design
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 4 =